

Indeks: 5907561200823
(8,40 zł kg)
Soja kojarzy nam się głownie z kuchnią wegetariańską, jako substytut dla produktów mięsnych. Na pewno słyszałeś o kotletach czy mleku sojowym, ale czy to jedyne dania z jej wykorzystaniem? Otóż nie! Te niewiele większe od grochu, kremowe ziarenka możesz dodać do różnych sałatek, zrobić z nich tof
Soja kojarzy nam się głownie z kuchnią wegetariańską, jako substytut dla produktów mięsnych. Na pewno słyszałeś o kotletach czy mleku sojowym, ale czy to jedyne dania z jej wykorzystaniem? Otóż nie! Te niewiele większe od grochu, kremowe ziarenka możesz dodać do różnych sałatek, zrobić z nich tofu, sos czy olej sojowy. Prócz tego, że są smacznym dodatkiem w kuchni, zawierają mnóstwo witamin z grupy B oraz wiele cennych minerałów. Jedzone regularnie zmniejszają ryzyko zachorowania na miażdżycę, obniżają zły cholesterol we krwi oraz łagodzą objawy menopauzy. Jeśli Twoje dziecko uczulone jest na krowie mleko, możesz zastąpić je mlekiem sojowym. Jednak uwaga! Spożywana w nadmiarze soja, może zaszkodzić naszej tarczycy, tak więc wprowadzając ją do swojej diety, pamiętaj aby robić to stopniowo i w małych ilościach. Informacja o alergenach Z uwagi na fakt, iż w zakładzie konfekcjonowane są towary zawierające alergeny, pomimo wdrożonych działań zapobiegających zanieczyszczeniu krzyżowemu, w produktach możliwa jest obecność: ORZECHÓW, ORZECHÓW ZIEMNYCH, SOI, SEZAMU, GORCZYCY, GLUTENU I SELERA.
100 % soja.
Wartość odżywcza w 100g/ml produktu:
Soja kojarzy nam się głownie z kuchnią wegetariańską, jako substytut dla produktów mięsnych. Na pewno słyszałeś o kotletach czy mleku sojowym, ale czy to jedyne dania z jej wykorzystaniem? Otóż nie! Te niewiele większe od grochu, kremowe ziarenka możesz dodać do różnych sałatek, zrobić z nich tof
Groch łuskany. Może zawierać zboża zawierające gluten, orzechy włoskie i migdały, seler, SO2 ...
Na świecie uprawia się ponad 400 gatunków fasoli. Jest popularnym składnikiem wielu dań, ...
Fasola mung, mimo zielonego koloru swoich ziaren, często nazywana jest złotą fasolą. ...
Na świecie uprawia się ponad 400 gatunków fasoli. Jest popularnym składnikiem wielu dań, ...
Groch jest jedną z najstarszych roślin strączkowych uprawianych na świecie. Jego ziarna ...
Soczewica jak inne rośliny strączkowe posiada paletę drogocennych właściwości odżywczych. ...
Groch jest jedną z najstarszych roślin strączkowych uprawianych na świecie. Jego ziarna ...
Zwana czerwoną soją to gatunek rośliny z rodziny bobowatych. Ma słodkawy smak z orzechową ...
Fasola.
Fasola.
Wartość odżywcza w 100g ...
Na świecie uprawia się ponad 400 gatunków fasoli. Jest popularnym składnikiem wielu dań, ...
Groch łuskany cały. Może zawierać gluten.
Groch łuskany cały 100%.
...Soczewica jak inne rośliny strączkowe posiada paletę drogocennych właściwości odżywczych. ...
Fasola biała drobna.
Fasola biała drobna.