

Indeks: 5907569000883
(12,00 zł kg)
Soczewica jak inne rośliny strączkowe posiada paletę drogocennych właściwości odżywczych. Liczne minerały, jak: bardzo dużo potasu, żelaza, magnezu, fosforu, wapna, cynku. Także witaminy: B6, A, K, C, kwas foliowy, tiamina, niacyna, ryboflawina, kwas pantotenowy. Zawiera dużo dobrze przyswajalne
Soczewica jak inne rośliny strączkowe posiada paletę drogocennych właściwości odżywczych. Liczne minerały, jak: bardzo dużo potasu, żelaza, magnezu, fosforu, wapna, cynku. Także witaminy: B6, A, K, C, kwas foliowy, tiamina, niacyna, ryboflawina, kwas pantotenowy. Zawiera dużo dobrze przyswajalnego białka, dlatego jest dogodną alternatywa dla białka zwierzęcego. Niezwykle ceniona przez wegetarian i wykorzystywana na różne sposoby w kuchni. Soczewica wspomaga leczenie nadciśnienia tętniczego, za sprawa wysokiej zawartości potasu. Leczy niedokrwistość (anemię), spowodowana zarówno niedoborem żelaza, jak i kwasu foliowego. Ma również kojący wpływ na układ nerwowy, uspokaja, wspomaga koncentrację. Soczewica posiada niski indeks glikemiczny, dlatego polecana jest osobom z niestabilnym poziomem cukru we krwi, cukrzykom, osobom pragnącym zrzucić kilka dodatkowych kilogramów. Soczewica czerwona jest najpopularniejsza, to pozbawiona łupinki soczewica brązowa (dzięki braku łupinki jest lepiej przyswajana przez organizm). Czerwona soczewica łatwo się rozgotowuje, dlatego jest idealnym składnikiem zup. Dodatkowo nie wymaga wcześniejszego namaczania.
Soczewica czerwona naturalna.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 327 kcal (w 100g produktu) Tłuszcz 3,0g Węglowodany 48,6g Białko 25,4g
Soczewica jak inne rośliny strączkowe posiada paletę drogocennych właściwości odżywczych. Liczne minerały, jak: bardzo dużo potasu, żelaza, magnezu, fosforu, wapna, cynku. Także witaminy: B6, A, K, C, kwas foliowy, tiamina, niacyna, ryboflawina, kwas pantotenowy. Zawiera dużo dobrze przyswajalne
Od lat uwielbiana przez wegetarian ze względu na bogactwo składników odżywczych i dobry ...
Groch łuskany cały. Może zawierać gluten.
Groch łuskany cały 100%.
...Soczewica jak inne rośliny strączkowe posiada paletę drogocennych właściwości odżywczych. ...
Na świecie uprawia się ponad 400 gatunków fasoli. Jest popularnym składnikiem wielu dań, ...
Groch jest jedną z najstarszych roślin strączkowych uprawianych na świecie. Jego ziarna ...
Groch łuskany. Może zawierać zboża zawierające gluten, orzechy włoskie i migdały, seler, SO2 ...
Soczewica jak inne rośliny strączkowe, jest skarbnicą składników odżywczych, dzięki temu ma ...
Na świecie uprawia się ponad 400 gatunków fasoli. Jest popularnym składnikiem wielu dań, ...
Fasola adzuki, znana również jako "czerwona fasola", to skarb kulinarny, który wnosi do ...
Czerwona fasola jest symbolem kuchni meksykańskiej gdzie jest używana praktycznie do ...
Soczewica jak inne rośliny strączkowe posiada paletę drogocennych właściwości odżywczych. ...
Fasola biała drobna.
Fasola biała drobna.
Soja kojarzy nam się głownie z kuchnią wegetariańską, jako substytut dla produktów mięsnych. ...