

SKŁADNIKI
soczewica czerwona* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Ekologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1597 kJ / 378 kcal
Tłuszcz - 2,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g
Węglowodany - 59 g, w tym cukry - 2,0 g
Białko - 25 g
Sól - 0,02 g.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Soczewica jak inne rośliny strączkowe posiada paletę drogocennych właściwości odżywczych. ...
Zwana też grochem włoskim to roślina strączkowa o licznych właściwościach prozdrowotnych. Ma ...
Groch jest jedną z najstarszych roślin strączkowych uprawianych na świecie. Jego ziarna ...
Soja kojarzy nam się głownie z kuchnią wegetariańską, jako substytut dla produktów mięsnych. ...
Fasola.
Fasola.
Wartość odżywcza w 100g ...
Soczewica jak inne rośliny strączkowe posiada paletę drogocennych właściwości odżywczych. ...
Na świecie uprawia się ponad 400 gatunków fasoli. Jest popularnym składnikiem wielu dań, ...
Soczewica jak inne rośliny strączkowe, jest skarbnicą składników odżywczych, dzięki temu ma ...
Soczewica jak inne rośliny strączkowe posiada paletę drogocennych właściwości odżywczych. ...
Soczewica o przepięknym atramentowym kolorze, zachwyca barwą i smakiem. Nie jest tak znana i ...
Fasola adzuki, znana również jako "czerwona fasola", to skarb kulinarny, który wnosi do ...
Od lat uwielbiana przez wegetarian ze względu na bogactwo składników odżywczych i dobry ...
Fasola mung, mimo zielonego koloru swoich ziaren, często nazywana jest złotą fasolą. ...