

Indeks: 5907569000760
(21,50 zł kg)
Soczewica jak inne rośliny strączkowe posiada paletę drogocennych właściwości odżywczych. Liczne minerały, jak: bardzo dużo potasu, żelaza, magnezu, fosforu, wapna, cynku. Także witaminy: B6, A, K, C, kwas foliowy, tiamina, niacyna, ryboflawina, kwas pantotenowy. Zawiera dużo dobrze przyswajalne
Soczewica jak inne rośliny strączkowe posiada paletę drogocennych właściwości odżywczych. Liczne minerały, jak: bardzo dużo potasu, żelaza, magnezu, fosforu, wapna, cynku. Także witaminy: B6, A, K, C, kwas foliowy, tiamina, niacyna, ryboflawina, kwas pantotenowy. Zawiera dużo dobrze przyswajalnego białka, dlatego jest dogodną alternatywa dla białka zwierzęcego. Niezwykle ceniona przez wegetarian i wykorzystywana na różne sposoby w kuchni. Soczewica wspomaga leczenie nadciśnienia tętniczego, za sprawa wysokiej zawartości potasu. Leczy niedokrwistość (anemię), spowodowana zarówno niedoborem żelaza, jak i kwasu foliowego. Ma również kojący wpływ na układ nerwowy, uspokaja, wspomaga koncentrację. Soczewica posiada niski indeks glikemiczny, dlatego polecana jest osobom z niestabilnym poziomem cukru we krwi, cukrzykom, osobom pragnącym zrzucić kilka dodatkowych kilogramów. Soczewica zielona odznacza się bardzo delikatnym smakiem i po ugotowaniu nie rozpada się, lecz zachowuje sypkość. Można przygotować na jej bazie pasty kanapkowe lub farsz do pierogów czy krokietów. Dobrze komponuje się także z sałatkami. Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów ziemnych, innych orzechów, sezamu oraz soi.
Soczewica zielona.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość odżywcza w 100g Tłuszcz 1,5g Kwasy tłuszczowe nasycone 0,1g Węglowodany 46,6g W tym cukry 1,5g Błonnik 8,7g Białko 25,3g Sól 0,03g
Soczewica jak inne rośliny strączkowe posiada paletę drogocennych właściwości odżywczych. Liczne minerały, jak: bardzo dużo potasu, żelaza, magnezu, fosforu, wapna, cynku. Także witaminy: B6, A, K, C, kwas foliowy, tiamina, niacyna, ryboflawina, kwas pantotenowy. Zawiera dużo dobrze przyswajalne
Soczewica jak inne rośliny strączkowe posiada paletę drogocennych właściwości odżywczych. ...
Soja kojarzy nam się głownie z kuchnią wegetariańską, jako substytut dla produktów mięsnych. ...
Fasola biała drobna.
Fasola biała drobna.
Soczewica jak inne rośliny strączkowe posiada paletę drogocennych właściwości odżywczych. ...
Groch jest jedną z najstarszych roślin strączkowych uprawianych na świecie. Jego ziarna ...
Soczewica jak inne rośliny strączkowe posiada paletę drogocennych właściwości odżywczych. ...
Fasola adzuki, znana również jako "czerwona fasola", to skarb kulinarny, który wnosi do ...
Fasola.
Fasola.
Wartość odżywcza w 100g ...
Groch jest jedną z najstarszych roślin strączkowych uprawianych na świecie. Jego ziarna ...
Groch łuskany. Może zawierać zboża zawierające gluten, orzechy włoskie i migdały, seler, SO2 ...
Soczewica o przepięknym atramentowym kolorze, zachwyca barwą i smakiem. Nie jest tak znana i ...
Soczewica jak inne rośliny strączkowe posiada paletę drogocennych właściwości odżywczych. ...