

Indeks: 5907569002573
(20,57 zł kg)
Soczewica jak inne rośliny strączkowe posiada paletę drogocennych właściwości odżywczych. Liczne minerały, jak: bardzo dużo potasu, żelaza, magnezu, fosforu, wapna, cynku. Także witaminy: B6, A, K, C, kwas foliowy, tiamina, niacyna, ryboflawina, kwas pantotenowy. Zawiera dużo dobrze przyswajalne
Soczewica jak inne rośliny strączkowe posiada paletę drogocennych właściwości odżywczych. Liczne minerały, jak: bardzo dużo potasu, żelaza, magnezu, fosforu, wapna, cynku. Także witaminy: B6, A, K, C, kwas foliowy, tiamina, niacyna, ryboflawina, kwas pantotenowy. Zawiera dużo dobrze przyswajalnego białka, dlatego jest dogodną alternatywą dla białka zwierzęcego. Niezwykle ceniona przez wegetarian i wykorzystywana na różne sposoby w kuchniach świata. Soczewica wspomaga leczenie nadciśnienia tętniczego, za sprawa wysokiej zawartości potasu. Leczy niedokrwistość (anemię), spowodowana zarówno niedoborem żelaza, jak i kwasu foliowego. Ma również kojący wpływ na układ nerwowy, uspokaja, wspomaga koncentrację. Soczewica posiada niski indeks glikemiczny, dlatego polecana jest osobom z niestabilnym poziomem cukru we krwi, cukrzykom, osobom pragnącym zrzucić kilka dodatkowych kilogramów.
Bio soczewica brązowa.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1369 kJ / 327 kcal (w 100g produktu) Tłuszcz 3g
Soczewica jak inne rośliny strączkowe posiada paletę drogocennych właściwości odżywczych. Liczne minerały, jak: bardzo dużo potasu, żelaza, magnezu, fosforu, wapna, cynku. Także witaminy: B6, A, K, C, kwas foliowy, tiamina, niacyna, ryboflawina, kwas pantotenowy. Zawiera dużo dobrze przyswajalne
Zwana też grochem włoskim to roślina strączkowa o licznych właściwościach prozdrowotnych. Ma ...
Groch łuskany cały. Może zawierać gluten.
Groch łuskany cały 100%.
...Zwana czerwoną soją to gatunek rośliny z rodziny bobowatych. Ma słodkawy smak z orzechową ...
Na świecie uprawia się ponad 400 gatunków fasoli. Jest popularnym składnikiem wielu dań, ...
Na świecie uprawia się ponad 400 gatunków fasoli. Jest popularnym składnikiem wielu dań, ...
Soja kojarzy nam się głownie z kuchnią wegetariańską, jako substytut dla produktów mięsnych. ...
Fasola mung, mimo zielonego koloru swoich ziaren, często nazywana jest złotą fasolą. ...
Fasola adzuki, znana również jako "czerwona fasola", to skarb kulinarny, który wnosi do ...
Groch łuskany. Może zawierać zboża zawierające gluten, orzechy włoskie i migdały, seler, SO2 ...
Soczewica o przepięknym atramentowym kolorze, zachwyca barwą i smakiem. Nie jest tak znana i ...
Soczewica jak inne rośliny strączkowe posiada paletę drogocennych właściwości odżywczych. ...
Soczewica jak inne rośliny strączkowe, jest skarbnicą składników odżywczych, dzięki temu ma ...
Na świecie uprawia się ponad 400 gatunków fasoli. Jest popularnym składnikiem wielu dań, ...
Fasola.
Fasola.
Wartość odżywcza w 100g ...