

Indeks: 5907569004898
(25,60 zł kg)
Zwana czerwoną soją to gatunek rośliny z rodziny bobowatych. Ma słodkawy smak z orzechową nutą. Uznawana jest za doskonały środek lecznicy w dolegliwościach nerkowych, wzmacniając funkcje pęcherza moczowego, pracę nadnerczy, działa moczopędnie, zmniejsza obrzęki, detoksykuje organizm. Zawiera wys
Zwana czerwoną soją to gatunek rośliny z rodziny bobowatych. Ma słodkawy smak z orzechową nutą. Uznawana jest za doskonały środek lecznicy w dolegliwościach nerkowych, wzmacniając funkcje pęcherza moczowego, pracę nadnerczy, działa moczopędnie, zmniejsza obrzęki, detoksykuje organizm. Zawiera wysokiej jakości białko i niemal wszystkie aminoKwasy, dzięki czemu może być zamiennikiem mięsa u wegetarian. Spożywana z produktami zbożowymi, zwłaszcza ryżem, tworzy pełnowartościowy pokarm. Fasola ta zawiera dobrze przyswajalne żelazo, zapobiegające występowaniu anemii. Ponadto wapń, niezbędny budulec kości, czy potas – regulujący gospodarkę wodną organizmu. Adzuki ma właściwości odchudzające, dzięki licznym składnikom stymulującym proces spalania tkanki tłuszczowej (jak: potas, wapn, żelazo). Uboga w tłuszcz, sprawia, ze jest jedną z najmniej kalorycznych spośród innych strąków. Jest niemal stworzona do sałatek, dań obiadowych, przekąsek, a nawet ciast na bazie fasoli. Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów ziemnych, innych orzechów, sezamu oraz soi.
Fasola Adzuki.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1378kJ / 329kcal Tłuszcz 1g W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1g Węglowodany 50g W tym cukry 2g Białko 20g Sól 0,05g
Zwana czerwoną soją to gatunek rośliny z rodziny bobowatych. Ma słodkawy smak z orzechową nutą. Uznawana jest za doskonały środek lecznicy w dolegliwościach nerkowych, wzmacniając funkcje pęcherza moczowego, pracę nadnerczy, działa moczopędnie, zmniejsza obrzęki, detoksykuje organizm. Zawiera wys
Soja kojarzy nam się głownie z kuchnią wegetariańską, jako substytut dla produktów mięsnych. ...
Groch jest jedną z najstarszych roślin strączkowych uprawianych na świecie. Jego ziarna ...
Czerwona fasola jest symbolem kuchni meksykańskiej gdzie jest używana praktycznie do ...
Fasola mung, mimo zielonego koloru swoich ziaren, często nazywana jest złotą fasolą. ...
Na świecie uprawia się ponad 400 gatunków fasoli. Jest popularnym składnikiem wielu dań, ...
Soczewica jak inne rośliny strączkowe posiada paletę drogocennych właściwości odżywczych. ...
Od lat uwielbiana przez wegetarian ze względu na bogactwo składników odżywczych i dobry ...
Na świecie uprawia się ponad 400 gatunków fasoli. Jest popularnym składnikiem wielu dań, ...
Fasola adzuki, znana również jako "czerwona fasola", to skarb kulinarny, który wnosi do ...
Soczewica jak inne rośliny strączkowe posiada paletę drogocennych właściwości odżywczych. ...
Groch łuskany cały. Może zawierać gluten.
Groch łuskany cały 100%.
...Fasola.
Fasola.
Wartość odżywcza w 100g ...