- Obecnie brak na stanie
Mąka Owsiana Bezglutenowa 400 g - Bezgluten
Indeks: 5906720575154
(33,00 zł kg)
Mąka owsiana bezglutenowa pozyskiwana jest z ziaren owsa. Warto ją stosować ponieważ: - jest źródłem witamin - zawiera dużo składników mineralnych - jest dobrym źródłem błonnika - zawiera dużo białka - nie zawiera soli - ma szerokie zastosowanie: ciasta, ciasteczka, babeczki, naleśniki i produkty
Mąka owsiana bezglutenowa pozyskiwana jest z ziaren owsa. Warto ją stosować ponieważ: - jest źródłem witamin - zawiera dużo składników mineralnych - jest dobrym źródłem błonnika - zawiera dużo białka - nie zawiera soli - ma szerokie zastosowanie: ciasta, ciasteczka, babeczki, naleśniki i produkty piekarnicze. Mąka owsiana bezglutenowa to niezastąpiony produkt na diecie bezglutenowej. Ułatwi przygotowanie ulubionych dań, a także dobrze sprawdzi się w codziennej diecie uzupełniając ją o ważne składniki odżywcze. Doskonale poradzi sobie jako zamiennik tradycyjnych mąk zawierających gluten. Pozwoli zachować komfort codziennego życia bez konieczności rezygnacji z lubianych dań i wartościowych posiłków. Dzięki mące owsianej dieta może być zbilansowana i różnorodna, a jedzenie smaczne. Mąka owsiana - właściwości Mąka owsiana pozyskiwana jest z ziaren owsa. Dzięki temu, stanowi bogate źródło witamin i składników mineralnych. Uzupełni dietę o wartościowe białko oraz wspomoże układ trawienny poprzez wysoką zawartość błonnika. Co ważne, mąka nie zawiera soli. Mąka owsiana - zastosowanie Ta mąka bez glutenu sprawdzi się świetnie nawet przy przygotowywaniu tradycyjnych dań. Nie ma potrzeby z nich rezygnować. Chleb z mąki owsianej ma niepowtarzalny smak i bez problemu zastąpi chleb pszenny. Na śniadanie można przyrządzić naleśniki owsiane, które z dodatkiem owoców będą stanowiły pełnowartościowe danie idealne na początek dnia. Równie smaczne i sycące będą gofry z mąki owsianej, która sprawi, że ciasto będzie puszyste w środku, a brzegi natomiast lekko chrupiące. Doskonałym pomysłem wykorzystania mąki owsianej są ciasteczka, ponieważ będą stanowiły zdrową i bogatą w składniki odżywcze przekąskę. Na przyjęcie urodzinowe czy spotkanie w rodzinnym gronie można przygotować ciasto z mąki owsianej. Uniwersalne zastosowanie mąki owsianej sprawia, że jest to produkt, którego nie może zabraknąć w kuchni bezglutenowca, ale również u osób, które dbają o zróżnicowane składniki w diecie. Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.
Skład
Mąka z pełnego ziarna owsa bezglutenowa.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1530 kJ / 356 kcal Tłuszcz: 6,9 g W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g Węglowodany: 56 g tym cukry: 1,3 g Błonnik: 11 g Białko: 14 g Sól: 0 g Masa netto: 400 g