

Indeks: 5902175869985
(15,80 zł kg)
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY durum (semolina)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Ekologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej PSZENICY durum (Triticum durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti, czy cannelloni, nadając im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem. Jest idealnym składnikiem do przyrządzania deserów, legumin, budyniów, a także do zagęszczania potraw.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1485 kJ / 352 kcal
Tłuszcz - 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,8 g
Węglowodany - 63 g
w tym cukry - 0,4 g
Białko - 13 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Mąka wrocławska do naleśników.
Mąka pszenna typ 500.
Mąkę gryczaną otrzymujemy poprzez zmielenie nasion gryki. Najczęściej stosowana jest jako ...
Mąka orzechowa to pełnowartościowy produkt, który powstał ze zmielenia całych orzechów. ...
Mąka Extra Wypiek do biszkoptów i tortów.
Mąka pszenna typ 400.
...Wyśmienita mieszanka do wypieku chleba, bułeczek, drożdżówek i ciasteczek. Dietetyczny ...
Mąka tortowa orkiszowa 100% orkiszu.
Mąka tortowa orkiszowa.
...Mąka na idealną pizzę włoską.
Mąka pszenna typ ,,00".
Mąka żytnia razowa typ 2000.
Mąka żytnia.