- Obecnie brak na stanie


Indeks: 5902837810874
(62,90 zł kg)
Bezglutenowa mieszanka do wypieku KETO bułek
Składniki: mąka migdałowa, mąka kokosowa, łuska babki jajowatej, inulina, sól, drożdże.
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Sposób przygotowania:
1. Zawartość torebki wsyp do miski.
2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C) wody.
3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 60 min. do wyrośnięcia.
4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach.
5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową.
6. Wsadź do piekarnika.
7. Nastaw 180°C i piecz przez 60 min.
8. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1341 kJ / 324 kcal
Tłuszcz: 24 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,7 g
Węglowodany: 9,5 g
w tym cukry: 3,9 g
Białko: 10 g
Błonnik: 13 g
Sól: 2,3 g
Masa netto: 310 g
Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko sp. z o.o., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa
Mąka owsiana to nie tylko zwykła mąka. To klucz do zdrowego i smacznego gotowania, który ...
Mąka ryżowa to świetna alternatywa dla mąki pszennej przy przyrządzaniu omletów, ciast, ...
MIX FREE UNIVERSAL Uniwersalna mieszanka do wypieków bezglutenowa 500g. Mieszanka ...
Mąka wrocławska do naleśników.
Mąka pszenna typ 500.
Sposób przygotowania: Racuchy Składniki: 100g Mieszanki na Racuchy, 1 jajko, 100 ml mleka, ...
Mąka jaglana odpowiednia dla osób nietolerujących glutenu.
Mąka jaglana ...
Mąka Extra Wypiek do ciast drożdżowych.
Mąka Extra Wypiek do biszkoptów i tortów.
Mąka pszenna typ 400.
...Pszenna pełnoziarnista bogata w błonnik.
Mąka pełnoziarnista ...
Mąka krupczatka do ciast kruchych.
Mąka pszenna typ 450.
...