

Indeks: 5902837810874
(63,87 zł kg)
Bezglutenowa mieszanka do wypieku KETO bułek
Składniki: mąka migdałowa, mąka kokosowa, łuska babki jajowatej, inulina, sól, drożdże.
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Sposób przygotowania:
1. Zawartość torebki wsyp do miski.
2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C) wody.
3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 60 min. do wyrośnięcia.
4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach.
5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową.
6. Wsadź do piekarnika.
7. Nastaw 180°C i piecz przez 60 min.
8. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1341 kJ / 324 kcal
Tłuszcz: 24 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,7 g
Węglowodany: 9,5 g
w tym cukry: 3,9 g
Białko: 10 g
Błonnik: 13 g
Sól: 2,3 g
Masa netto: 310 g
Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko sp. z o.o., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa
Mąka owsiana bezglutenowa pozyskiwana jest z ziaren owsa. Warto ją stosować ponieważ: - jest ...
Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego do postępowania ...
Orkisz to stary gatunek pszenicy, uprawiany już w starożytności, znany ze swoich wyjątkowych ...
Mąka orzechowa to pełnowartościowy produkt, który powstał ze zmielenia całych orzechów. ...
Mąka żytnia razowa typ 2000.
Mąka żytnia.
Skrobia pszenna 500g. Produkt bezglutenowy.
Skrobia pszenna.
...Mąkę gryczaną otrzymujemy poprzez zmielenie nasion gryki. Najczęściej stosowana jest jako ...
Mąka pszenna razowa do wypieku domowego chleba. Produkt może zawierać nasiona sezamu.
...Owies jest zbożem, z którego robi się mąkę, kaszę i płatki owsiane. Oprócz walorów odżywczych ...
Naleśniki to przysmak uwielbiany przez dzieci i dorosłych. W wersji bezglutenowej są ...
Mąka Extra Wypiek do biszkoptów i tortów.
Mąka pszenna typ 400.
...Mąka pszenna koszalińska, typ 500.
Mąka pszenna.