- Obecnie brak na stanie
-
Kategorie
add remove
- Strefa zdrowia add remove
- Kuchnie świata add remove
- Mrożonki add remove
- Artykuły sypkie add remove
- Przyprawy add remove
- Napoje add remove
- Produkty świeże add remove
- Przetwory add remove
- Chemia i kosmetyki
- Pieczywo i ciasto add remove
- Ciasta i desery add remove
- Szybkie dania add remove
-
Produkty świeże
addremove
- Dziczyzna
- Garmażerkaaddremove
- Jajka
- Mięso
- Nabiaładdremove
- Owoce świeże
- Pieczywoaddremove
- Ryby świeże
- Sery
- Warzywa świeże
- Wędliny i kiełbasyaddremove
- Inne
- Ciasto
- Produkty roślinneaddremove
- Napoje
- Boże Narodzenie
- Blog
- O nas
Multi Mix- Uniwersalna Mieszanka Niskobiałkowa Pku 1 kg - Bezgluten
Indeks: 5906720576045
(21,40 zł kg)
Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego do postępowania dietetycznego w Fenyloketonuria (PKU). PRZEPISY: NALEŚNIKI Z ZAMIENIKIEM JAJ Składniki: 120 g mieszanki, 10 g zamiennika jaja PKU BEZGLUTEN + 40 ml wody, 2 łyżki cukru, 250 ml napoju mlecznego niskobiałkowego PKU
Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego do postępowania dietetycznego w Fenyloketonuria (PKU). PRZEPISY: NALEŚNIKI Z ZAMIENIKIEM JAJ Składniki: 120 g mieszanki, 10 g zamiennika jaja PKU BEZGLUTEN + 40 ml wody, 2 łyżki cukru, 250 ml napoju mlecznego niskobiałkowego PKU lub napoju roślinnego lub wody, 2 łyżki oleju + ½ łyżki do smażenia, Wykonanie: Zamiennik jajka ubić z wodą za pomocą miksera. Wszystkie składniki, wraz z przygotowanym zamiennikiem, wymieszać mikserem do uzyskania gładkiej masy. Na rozgrzaną patelkę z olejem wlać równą, cienką warstwę ciasta i smażyć z obu stron na złotobrązowy kolor. PIEROGI Z ZAMIENNIKIEM JAJ Składniki: 250 g mieszanki, 30 g zamiennika jaja PKU BEZGLUTEN + 120 ml wody, 1 łyżka oleju, ok. 60 ml bardzo ciepłej wody, sól. Wykonanie: Zamiennik jajka ubić z wodą za pomocą miksera. Mieszankę, przygotowany zamiennik jaja i olej ugnieść na ciasto stopniowo dodając ciepłej, ale nie wrzącej wody do uzyskania elastycznego ciasta. Gotowe ciasto rozwałkowywać porcjami (pozostałe ciasto dokładnie przykryć ściereczką) na około 2-3 mm. Wyciąć kółka, nałożyć ulubiony farsz i dobrze skleić brzegi nadając pierogom pożądany kształt. Gotować we wrzącej, osolonej wodzie ok. 10 minut..
Skład
Skrobie (kukurydziana, ziemniaczana, z tapioki), substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1458 kJ/ 343 kcal Tłuszcz: 0,2 g W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 85 g W tym cukry: <0,2 g Białko: <0,3 g w tym fenyloalanina: 9 mg w tym tyrozyna: 6mg w tym leucyna: 16 mg Sól: 0,035 g
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Skrobia Pszenna 500 g - Balviten
Skrobia pszenna 500g. Produkt bezglutenowy.
Skład
Skrobia pszenna.
...- Dodaj do koszyka
- Szybki podgląd
Mąka Żytnia 1 kg - Młyny Stoisław
Mąka żytnia typ 720.
Skład
Mąka żytnia.
Wartości odżywcze
...Mix For Bread Mieszanka Do Wypieku Chleba 1 kg...
Mix for Bread. Produkt bezglutenowy. Mieszanka bezglutenowa do wypieku chleba, bułek, ...
Mąka Tortowa Orkiszowa 900 g - Basia
Mąka tortowa orkiszowa 100% orkiszu.
Skład
Mąka tortowa orkiszowa.
...- Dodaj do koszyka
- Szybki podgląd
Mąka Z Orkiszu Pełnoziarnista 900 g - Basia
Mąka z pszenicy orkisz pełnoziarnista.
Skład
Mąka z pszenicy orkisz ...
Mąka Jaglana Bezglutenowa 400 g - Bezgluten
Mąka jaglana odpowiednia dla osób nietolerujących glutenu.
Skład
Mąka jaglana ...
- Dodaj do koszyka
- Szybki podgląd
Extra Koncentrat Mąki Krakowskiej 500 g - Balviten
Extra koncentrat mąki krakowskiej 500g. Produkt bezglutenowy Opracowano specjalnie dla osób ...
Mieszanka Do Wypieku Ciasta Drożdżowego...
Koncentrat ciasta drożdżowego w proszku służy do przygotowywania słodkich ciast drożdżowych, ...
Mąka Wrocławska 1 kg - Basia
Mąka wrocławska do naleśników.
Skład
Mąka pszenna typ 500.
Wartości ...
Mąka Orkiszowa Typ 2000 1 kg - Radix-Bis
To mąka ze starego gatunku pszenicy orkisz, typowo chlebowa mąka, która od jakiegoś czasu ...
Mąka Tortowa Extra 1 kg - Basia
Mąka tortowa Extra typ 405.
Skład
Mąka tortowa.