- Obecnie brak na stanie


Indeks: 5906720576045
(21,40 zł kg)
Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego do postępowania dietetycznego w Fenyloketonuria (PKU). PRZEPISY: NALEŚNIKI Z ZAMIENIKIEM JAJ Składniki: 120 g mieszanki, 10 g zamiennika jaja PKU BEZGLUTEN + 40 ml wody, 2 łyżki cukru, 250 ml napoju mlecznego niskobiałkowego PKU
Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego do postępowania dietetycznego w Fenyloketonuria (PKU). PRZEPISY: NALEŚNIKI Z ZAMIENIKIEM JAJ Składniki: 120 g mieszanki, 10 g zamiennika jaja PKU BEZGLUTEN + 40 ml wody, 2 łyżki cukru, 250 ml napoju mlecznego niskobiałkowego PKU lub napoju roślinnego lub wody, 2 łyżki oleju + ½ łyżki do smażenia, Wykonanie: Zamiennik jajka ubić z wodą za pomocą miksera. Wszystkie składniki, wraz z przygotowanym zamiennikiem, wymieszać mikserem do uzyskania gładkiej masy. Na rozgrzaną patelkę z olejem wlać równą, cienką warstwę ciasta i smażyć z obu stron na złotobrązowy kolor. PIEROGI Z ZAMIENNIKIEM JAJ Składniki: 250 g mieszanki, 30 g zamiennika jaja PKU BEZGLUTEN + 120 ml wody, 1 łyżka oleju, ok. 60 ml bardzo ciepłej wody, sól. Wykonanie: Zamiennik jajka ubić z wodą za pomocą miksera. Mieszankę, przygotowany zamiennik jaja i olej ugnieść na ciasto stopniowo dodając ciepłej, ale nie wrzącej wody do uzyskania elastycznego ciasta. Gotowe ciasto rozwałkowywać porcjami (pozostałe ciasto dokładnie przykryć ściereczką) na około 2-3 mm. Wyciąć kółka, nałożyć ulubiony farsz i dobrze skleić brzegi nadając pierogom pożądany kształt. Gotować we wrzącej, osolonej wodzie ok. 10 minut..
Skrobie (kukurydziana, ziemniaczana, z tapioki), substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1458 kJ/ 343 kcal Tłuszcz: 0,2 g W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 85 g W tym cukry: <0,2 g Białko: <0,3 g w tym fenyloalanina: 9 mg w tym tyrozyna: 6mg w tym leucyna: 16 mg Sól: 0,035 g
Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego do postępowania dietetycznego w Fenyloketonuria (PKU). PRZEPISY: NALEŚNIKI Z ZAMIENIKIEM JAJ Składniki: 120 g mieszanki, 10 g zamiennika jaja PKU BEZGLUTEN + 40 ml wody, 2 łyżki cukru, 250 ml napoju mlecznego niskobiałkowego PKU
Mąka pszenna tortowa typ 405.
Mąka pszenna.
Orkisz to stary gatunek pszenicy, uprawiany już w starożytności, znany ze swoich wyjątkowych ...
Mąka chlebowa pszenna.
Mąka pszenna typ 680.
MIX FREE UNIVERSAL Uniwersalna mieszanka do wypieków bezglutenowa 500g. Mieszanka ...
Mąka owsiana. Produkt może zawierać sezam.
Mąka owsiana.
...Owies jest zbożem, z którego robi się mąkę, kaszę i płatki owsiane. Oprócz walorów odżywczych ...
Skrobia pszenna 500g. Produkt bezglutenowy.
Skrobia pszenna.
...Pszenna pełnoziarnista bogata w błonnik.
Mąka pełnoziarnista ...
Mąka kokosowa ma delikatny smak i lekką konsystencję. Posiada bardzo wysoką zawartość ...
Mąka kukurydziana to produkt, który można wykorzystać do różnorodnych potraw i wypieków. ...
Mieszanka mąki bezglutenowej Multi Mix to produkt, który sprawdzi się w każdej kuchni do ...
Mąka ryżowa. Produkt może zawierać gluten (jęczmień, owies, pszenica, żyto, pszenica orkisz), ...