

Zupa jarzynowa. Mieszanka warzywna. Produkt głęboko mrożony. Może zawierać: Seler, Zboża zawierające gluten, Jaja, Mleko, Gorczyca, Soja Spożywać po obróbce termicznej Gotować - Od postaci zamrożonej - bez rozmrażania Garnek: Do 1 l gorącego bulionu lub wywaru wsypać zawartość opakowania, dodać 4 ziarenka ziela angielskiego, 2 liście laurowe, 10 ziarenek pieprzu. Gotować pod przykryciem ok. 10 minut. Zupę doprawić solą. Można zabielić śmietaną i dodać koperek. Kulinarne inspiracje Hortex Sałatka jarzynowa w sosie duńskim Składniki: - Zupa jarzynowa Hortex - 1 opakowanie - 1 pierś z kurczaka - 1 łyżeczka masła - kilka łyżek wody - sól, pieprz sos duński: - 100 g majonezu (połowę można zastąpić jogurtem) - 3 łyżki marynowanych cebulek perłowych - ok. 15-20 szt. korniszonów - 1 łyżka posiekanego koperku - 1 łyżeczka curry - 1 łyżka soku z cytryny - sól, pieprz Gotowe w 50 minut Przygotowanie: Na patelnię lub do garnka wsyp zawartość zupy jarzynowej i podsmaż na maśle. Potem dodaj odrobinę wody i duś pod przykryciem do miękkości składników. Odstaw do wystygnięcia. Następnie pierś z kurczaka przypraw solą i pieprzem, zawiń szczelnie folią aluminiową i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 °C ok. 35 minut. Upieczoną pierś wyjmij, odstaw do ostygnięcia i pokrój w kostkę. Teraz przygotuj sos. W tym celu drobno posiekaj cebulki i korniszony i wymieszaj z pozostałymi składnikami sosu. Na koniec upieczoną i pokrojoną pierś z kurczaka oraz zupę jarzynową wymieszaj z sosem i wstaw do lodówki mniej więcej na godzinę. Gotową sałatkę podawaj posypaną koperkiem. Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie. Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania) * -6 °C - 4 dni ** -12 °C - 1 miesiąc *** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Warzywa w zmiennych proporcjach: ziemniaki, marchew, kalafior, kapusta brukselska, cebula, pietruszka.
Wartość odżywcza 100 g produktu: Wartość energetyczna: 181 kJ / 43 kcal, Tłuszcz: <0,5 g, W tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g, Węglowodany: 6,6 g, W tym cukry: 2,9 g, Błonnik: 2,8 g, Białko: 2,1 g, Sól: 0,06 g