

Indeks: 5900477000945
(27,56 zł kg)
Zupa kalafiorowa z koperkiem. Mieszanka warzywna. Produkt głęboko mrożony. Zawiera: Seler Może zawierać: Zboża zawierające gluten, Jaja, Mleko, Gorczyca, Soja Spożywać po obróbce termicznej Gotować - Od postaci zamrożonej - bez rozmrażania Garnek: Do 1 l gorącego bulionu lub wywaru wsypać zawartość opakowania, dodać 4 ziarenka ziela angielskiego, 2 liście laurowe, 10 ziarenek pieprzu. Gotować pod przykryciem ok. 12 minut. Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą. Do zupy można dodać śmietanę lub ser. Kulinarne inspiracje Hortex Tajska zupa kalafiorowa Składniki: - Zupa kalafiorowa z koperkiem Hortex - 1 opakowanie - 500 g mięsa z piersi kurczaka - 500 ml bulionu - 1 puszka mleka kokosowego - kawałek imbiru (ok. 3 cm) - 2 ząbki czosnku - 1 papryczka chili - bez pestek - 3 łyżki soku z limonki lub cytryny - 3 łyżki oleju, najlepiej sezamowego - 2 łyżki sosu sojowego - 2 łyżki sosu rybnego - 1 łyżka cukru - 1 łyżka curry - 1 łyżeczka zielonej pasty curry - świeża kolendra Gotowe w 30 minut Przygotowanie: Do garnka, na rozgrzany olej wrzuć drobno pokrojony imbir, czosnek i papryczkę. Smaż chwilę i dodaj: curry, sos sojowy i rybny. Następnie dodaj warzywa, bulion, mleko kokosowe, cukier i sok z limonki. Na koniec dodaj pokrojone mięso z kurczaka. Gotuj ok. 10-15 min. Gotową zupę przelej na talerz i udekoruj świeżą kolendrą. Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie. Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania) * -6 °C - 4 dni ** -12 °C - 1 miesiąc *** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Warzywa w zmiennych proporcjach: kalafior 50 %, ziemniaki, marchew, pietruszka, SELER, por, koper 3 %.
Wartość odżywcza 100 g produktu: Wartość energetyczna: 151 kJ / 36 kcal, Tłuszcz: <0,5 g, W tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g, Węglowodany: 5,4 g, W tym cukry: 2,3 g, Błonnik: 2,4 g, Białko: 1,9 g, Sól: 0,07 g