- Obecnie brak na stanie


Indeks: 5900477016120
(27,78 zł kg)
Mieszanka 7-składnikowa. Mieszanka warzywna. Produkt głęboko mrożony. Zawiera: Seler Może zawierać: Zboża zawierające gluten, Jaja, Mleko, Gorczyca, Soja Spożywać po obróbce termicznej Gotować we wrzątku - Od postaci zamrożonej - bez rozmrażania Garnek: Zawartość opakowania wsypać do osolonej, wrzącej wody. Gotować ok. 8-10 minut, odcedzić. Jarzyny podawać polane stopionym masłem i zrumienioną tartą bułką lub zapiekane z ostrym serem. Kulinarne inspiracje Hortex Zupa jarzynowa z kluseczkami Składniki: Mieszanka 7-składnikowa Hortex - 1 opakowanie - 1,5 l bulionu warzywnego - 50 ml śmietany 30 % - 2 ząbki czosnku - 2 ziarenka ziela angielskiego - 1 łyżka oliwy z oliwek - 1 liść laurowy - sól, pieprz - natka pietruszki do posypania Na kluseczki: - 2 jajka - 4 płaskie łyżki mąki pszennej - szczypta soli Gotowe w 30 minut Przygotowanie: Na oliwie podsmaż posiekany czosnek, dodaj mieszankę, przyprawy i podsmaż do lekkiego zrumienienia. Dolej bulion i gotuj 20 minut na małym ogniu pod przykryciem. Mąkę wymieszaj z solą i jajkiem do czasu aż powstanie jednolite, gładkie ciasto. Lane ciasto wlej na gotującą się zupę cienkim strumieniem i mieszaj zataczając koła. Gotuj do czasu aż kluseczki wypłyną na wierzch i od razu wyłącz ogień. Do śmietany wlej dwie łyżki zupy, mieszaj żeby ją zahartować i wlej całość do zupy. Ponownie wymieszaj. Zupę jarzynową z kluseczkami podawaj posypaną natką pietruszki. Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie. Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania) *-6 °C - 4 dni **-12 °C - 1 miesiąc ***poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Warzywa w zmiennych proporcjach: marchew, kalafior, fasola szparagowa, groch zielony, pietruszka, por, SELER.
Wartość odżywcza 100 g produktu: Wartość energetyczna: 132 kJ / 32 kcal, Tłuszcz: <0,5 g, W tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g, Węglowodany: 3,8 g, W tym cukry: 2,6 g, Błonnik: 3,3 g, Białko: 2,0 g, Sól: 0,08 g