

Mieszanka chińska. Mieszanka warzywna z pędami bambusa i grzybami mun. Produkt głęboko mrożony. Może zawierać: Seler, Zboża zawierające gluten, Jaja, Mleko, Gorczyca, Soja Spożywać po obróbce termicznej Gotować we wrzątku - Od postaci zamrożonej - bez rozmrażania Garnek: Zawartość opakowania wsypać do wrzącej, osolonej wody. Warzywa gotować ok. 5-8 minut, odcedzić. Podawać jw. Smażyć w płytkim tłuszczu - Od postaci zamrożonej - bez rozmrażania Patelnia: Zawartość opakowania wsypać na rozgrzany olej, posolić. Smażyć 5-8 minut. W trakcie smażenia można dodać olej sojowy, posypać przyprawą chińską. Podawać z ryżem lub makaronem sojowym. Kulinarne inspiracje Hortex Sajgonki Składniki: - Mieszanka chińska Hortex - 1 opakowanie - 300 g mięsa z udek kurczaka - 1 opakowanie papieru ryżowego - olej do smażenia (najlepiej ryżowy) - sól, pieprz marynata: - 4-5 łyżek sosu chili słodko-pikantnego Gotowe w 40 minut Przygotowanie: Mięso pokrój w wąskie paski i włóż do marynaty na 30 minut. Później usmaż je na gorącym oleju, a po kilku minutach dodaj warzywa. Smaż dalsze 10 minut, lekko przestudź. Dopraw do smaku. Przygotuj papier ryżowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Farsz zawiń w papier ryżowy. Zwinięte sajgonki osusz na ręczniku papierowym, a następnie usmaż na kolor złoty. Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie. Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania) * -6 °C - 4 dni ** -12 °C - 1 miesiąc *** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Warzywa 80 % w zmiennych proporcjach: marchew, kiełki fasoli Mung, papryka, por, cebula, pędy bambusa 10 %, grzyby mun 10 %.
Wartość odżywcza 100 g produktu: Wartość energetyczna: 116 kJ / 28 kcal, Tłuszcz: <0,5 g, W tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g, Węglowodany: 3,3 g, W tym cukry: 2,8 g, Błonnik: 2,9 g, Białko: 1,5 g, Sól: 0,05 g