

Indeks: 5900477000686
(28,67 zł kg)
Fasolka szparagowa żółta. Produkt głęboko mrożony. Może zawierać: Seler, Zboża zawierające gluten, Jaja, Mleko, Gorczyca, Soja Spożywać po obróbce termicznej Gotować we wrzątku - Od postaci zamrożonej - Sposób przygotowania - bez rozmrażania Garnek: Zawartość opakowania wsypać do garnka z lekko osoloną, wrzącą wodą. Gotować do miękkości ok. 8-12 minut, odcedzić. Fasolę podawać polaną stopionym masłem i zrumienioną tartą bułką lub z sosem holenderskim. Kulinarne inspiracje Hortex Roladki schabowe z fasolką Składniki: - Fasolka szparagowa żółta Hortex - 1 opakowanie - 8 kotletów schabowych bez kości - 8 plastrów szynki długodojrzewającej - 8 plastrów żółtego sera - 100 ml oleju do smażenia - 2 łyżki masła - świeżo zmielony czarny pieprz - sól Gotowe w 45 minut Przygotowanie: Fasolkę szparagową podgotuj w osolonej wodzie. Kotleciki ze schabu połóż na desce, przykryj folią spożywczą i rozbij płaskim tłuczkiem na cienkie plastry. Każdy kawałek mięsa dopraw solą i pieprzem. Na plastrach schabu połóż plasterek masła, szynki, sera i po 6-7 strączków fasoli. Zwiń roladki, które krótko obsmaż na gorącym oleju, ze wszystkich stron. Następnie przełóż je do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem, przykryj pokrywką i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 °C na 40 minut. Na 15 minut przed końcem pieczenia odkryj roladki by ładnie się przyrumieniły. Upieczone roladki podawaj z ulubionymi Warzywami na patelnię. Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie. Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania) * -6 °C 4 dni ** -12 °C 1 miesiąc *** poniżej -18 °C do daty podanej na opakowaniu Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Fasola szparagowa.
Wartość odżywcza 100 g produktu: Wartość energetyczna: 129 kJ / 31 kcal, Tłuszcz: <0,5 g, W tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g, Węglowodany: 3,3 g, W tym cukry: 0,6 g, Błonnik: 3,5 g, Białko: 2,2 g, Sól: 0,01 g