

Kalafior różyczki. Produkt głęboko mrożony. Może zawierać: Seler, Zboża zawierające gluten, Jaja, Mleko, Gorczyca, Soja Spożywać po obróbce termicznej Gotować we wrzątku - Od postaci zamrożonej - bez rozmrażania Garnek: Zawartość opakowania wsypać do osolonej, wrzącej wody. Gotować ok. 8 minut i odcedzić. Podawać polane stopionym masłem i posypane zrumienioną tartą bułką. Kulinarne inspiracje Hortex Cannelloni z serem ricotta, kalafiorem i sałatą radicchio Składniki: farsz: - Kalafior różyczki Hortex - 1 opakowanie - 200 g sera ricotta - 100 g sałaty radicchio - 100 g parmezanu - 2 jajka - sól, pieprz ciasto: - 200 g mąki pszennej - 2 jajka - sól - 200 ml śmietany 36 % - 100 g parmezanu - 30 g masła - sól, pieprz - sałata do dekoracji Gotowe w 45 minut Przygotowanie: Ze wszystkich składników wyrób ciasto i cieniutko je rozwałkuj. Następnie wytnij kwadraty (o boku ok. 10 cm), ugotuj i odcedź (możesz kupić gotowe cannelloni). Kalafiora zblanszuj, zmiksuj i przełóż do miski. Wymieszaj w niej wszystkie składniki farszu. Następnie stwardniały farsz nanieś na makaronowe kwadraty i zwiń je w rulony. Na wysmarowanej masłem brytfannie ułóż przygotowane cannelloni. W rondelku podgrzej śmietanę (nie doprowadź do wrzenia) i posmaruj nią cannelloni, posypując na wierzchu parmezanem. Wstaw do nagrzanego do temperatury 180 °C piekarnika i piecz ok. 15 minut. Wyłóż na talerz i udekoruj sałatami. Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie. Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania) *-6 °C - 4 dni **-12 °C - 1 miesiąc ***Poniżej - 18 °C - do daty podanej na opakowaniu Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Kalafior.
Wartość odżywcza 100 g produktu: Wartość energetyczna: 102 kJ / 24 kcal, Tłuszcz: <0,5 g, W tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g, Węglowodany: 2,3 g, W tym cukry: 2,0 g, Błonnik: 2,2 g, Białko: 2,2 g, Sól: 0,05 g