

Mix fasolek. Mieszanka warzywna. Produkt głęboko mrożony. Może zawierać: Seler, Zboża zawierające gluten, Jaja, Mleko, Gorczyca, Soja Spożywać po obróbce termicznej Gotować we wrzątku - Od postaci zamrożonej - bez rozmrażania Garnek: Zawartość opakowania wsypać do garnka z lekko osoloną, wrzącą wodą. Gotować do miękkości ok. 8-10 minut, odcedzić. Fasolę podawać polaną stopionym masłem i zrumienioną tartą bułką lub w sałatkach. Można również zapiec z ulubionym serem. Kulinarne inspiracje Hortex Curry z fasolek szparagowych z kurczakiem i ryżem Składniki: - Mix fasolek Hortex - 1 opakowanie - 300 g piersi z kurczaka - 200 g ryżu - 200 ml mleka kokosowego - 1 cebula biała - 2 ząbki czosnku - 2 łyżki żółtej pasty curry - 1 łyżka startego imbiru - 2 łyżki oleju - 1 marchewka - 1 pomidor - 1/4 łyżeczki soli - garść sezamu - świeża kolendra do podania Przygotowanie: Ryż ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. W garnku rozgrzej olej i podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Po chwili dorzuć posiekany czosnek, imbir, marchewkę pokrojoną w plasterki oraz pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Podsmaż a następnie dodaj pastę curry i pokrojonego w kostkę, obranego ze skórki pomidora. Wszystko wymieszaj. Dodaj mix fasolek, zalej 100 ml wody, na koniec dolej mleko kokosowe. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu 20-25 minut. Curry z fasolek podajemy posolone, posypane sezamem i świeżą kolendrą. Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie. Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania) *-6 °C - 1 dzień **-12 °C - 2 tygodnie ***poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Warzywa w zmiennych proporcjach: fasola szparagowa zielona, fasola szparagowa żółta.
Wartość odżywcza 100 g produktu: Wartość energetyczna: 129 kJ / 31 kcal, Tłuszcz: <0,5 g, W tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g, Węglowodany: 3,3 g, W tym cukry: 0,6 g, Błonnik: 3,5 g, Białko: 2,2 g, Sól: 0,01 g