Szpinak Liście Mrożone 450g - Hortex

Indeks: 5900477003267

13,00 zł

(28,89 zł kg)

Brutto
Ilość

Niektóre nasze produkty są dostępne wyłącznie z dostawą DeliGro. Wprowadź swój kod pocztowy, aby sprawdzić dostępność produktów z dostawą dla Twojej lokalizacji.

Sprawdź dostępność produktu w dostawie, dla Twojego kodu pocztowego

Szpinak liście. Produkt głęboko mrożony. Może zawierać: Seler, Zboża zawierające gluten, Jaja, Mleko, Gorczyca, Soja Spożywać po obróbce termicznej Smażyć w płytkim tłuszczu - Od postaci zamrożonej - bez rozmrażania Patelnia: Na patelnię wlać 2 łyżki oliwy, wyłożyć z opakowania zamrożone liście szpinaku, dodać 150 ml wody, smażyć przez ok. 12 minut. Pod koniec smażenia dodać sól, pieprz, wyciśnięty czosnek, ewentualnie śmietanę lub ser. Kulinarne inspiracje Hortex Quiche ze szpinakiem Składniki: - Szpinak liście Hortex - 1 opakowanie - ciasto francuskie (świeże lub rozmrożone) - 270 g sera feta - 200 ml śmietany 30 % - 2 jajka - 2 łyżki masła - 1 łyżka oliwy - 3 ząbki czosnku - sól, pieprz Gotowe w 40 minut Przygotowanie: Szpinak usmaż na maśle. Dopraw solą, pieprzem i czosnkiem. Całość pozostaw do ostygnięcia. Formę do tarty posmaruj oliwą i wyłóż nią ciasto. Nakłuj widelcem ciasto, wyłóż masę szpinakową, a na wierzchu ułóż plastry sera. Jajka wymieszaj ze śmietaną i polej tartę. Piecz 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 °C. Podawaj na ciepło lub zimno. Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie. Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania) *-6 °C - 4 dni **-12 °C - 1 miesiąc ***poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C

Skład

Szpinak.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza 100 g produktu: Wartość energetyczna: 79 kJ / 19 kcal, Tłuszcz: <0,5 g, W tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g, Węglowodany: 0,4 g, W tym cukry: 0,3 g, Błonnik: 2,3 g, Białko: 2,3 g, Sól: 0,05 g

Hortex
5900477003267

Dane produktu

EAN13
5900477003267
Waga/objętość
450g

16 innych produktów w tej samej kategorii: