-
Kategorie
add remove
- Strefa zdrowia add remove
- Kuchnie świata add remove
- Mrożonki add remove
- Artykuły sypkie add remove
- Przyprawy add remove
- Napoje add remove
- Produkty świeże add remove
- Przetwory add remove
- Chemia i kosmetyki
- Pieczywo i ciasto add remove
- Ciasta i desery add remove
- Szybkie dania add remove
-
Produkty świeże
addremove
- Dziczyzna
- Garmażerkaaddremove
- Jajka
- Mięso
- Nabiaładdremove
- Owoce świeże
- Pieczywoaddremove
- Ryby świeże
- Sery
- Warzywa świeże
- Wędliny i kiełbasyaddremove
- Inne
- Ciasto
- Produkty roślinneaddremove
- Napoje
- Boże Narodzenie
- Blog
- O nas
Mieszanka do wypieku pizzy bezglutenowej 250 g - Pięć Przemian
Indeks: 5902837810980
(45,20 zł kg)
Upiecze Ci się! Bezglutenowa mieszanka do wypieku pizzy
Składniki: mąka ryżowa, tapioka, maranta trzcinowa, łuska babki jajowatej, drożdże, sól himalajska.
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Sposób przygotowania:
1. Przesyp mieszankę do miski.
2. Do 200 ml ciepłej, przegotowanej wody dodaj 2 łyżki oliwy i 1 łyżeczkę miodu i przelej do miski.
3. Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami.
4. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godz. (można do piekarnika 30-40 st.C).
5. Ponownie zagnieć ciasto i na papierze do pieczenia rozwałkuj na cienki placek.
6. Rozgrzej piekarnik do 250-300 st.C.
7. Ciasto przenieś na blachę, nałóż sos.
8. Piecz 17-20 min. w zależności od stopnia nagrzania piekarnika (im wyższa temperatura tym krótszy czas pieczenia). 3 minuty przed końcem posyp serem i ułóż ulubione dodatki.
Wartość odżywcza w 100 g produktu*:
wartość energetyczna: 1372 kJ / 328 kcal
Tłuszcz: 6,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1, g
Węglowodany: 61 g
w tym cukry: 3,3 g
Błonnik: 2,8 g
Białko: 3,7 g
Sól: 1,4 g
*wartość odżywcza wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 200 ml wody, 2 łyżek (20 g) oliwy i 1 łyżeczki (12 g) miodu.
Produkt powstał przy współpracy z www.zapachapetytu.wordpress.com.
Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko sp. z o.o., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa, biuro@piecprzemian.com.pl, www.piecprzemian.com.pl
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Extra Koncentrat Mąki Krakowskiej...
Extra koncentrat mąki krakowskiej niskobiałkowej PKU 500g.
Skład
Skrobia ...
- Dodaj do koszyka
- Szybki podgląd
Zakwas Chlebowy Żytni 15 g - Dr Oetker
Zakwas chlebowy żytni z naturalnymi składnikami. Możliwość obezności mleka.
...Mąka Extra Wypiek 1 kg - Basia
Mąka Extra Wypiek do ciast drożdżowych.
Skład
Wartości ...
Mąka Gryczana 500 g - Radix-Bis
Gryka to zboże o wyjątkowych właściwościach prozdrowotnych. Zawartość białka w gryce wynosi ...
- Dodaj do koszyka
- Szybki podgląd
Mąka Pszenna Chlebowa 1 kg - Radix-Bis
Mąka doskonale nadająca się do wypieku chleba. Sprawia, że pieczywo ma specjalny delikatny ...
- Dodaj do koszyka
- Szybki podgląd
Mąka Wrocławska 1 kg - Basia
Mąka wrocławska do naleśników.
Skład
Mąka pszenna typ 500.
Wartości ...
Mąka Pszenna Chlebowa 1 kg - Młyny Stoisław
Mąka pszenna chlebowa typ 750.
Skład
Mąka pszenna.
Wartości ...
- Dodaj do koszyka
- Szybki podgląd