

Indeks: 5907569004232
(16,80 zł kg)
Tapioka jest produktem skrobiowym, który pozyskuje się z manioku. Maniok, to roślina o bulwiastych korzeniach rosnąca w gorącym klimacie, przypominająca nieco nasze ziemniaki. Z tapioki wyrabia się mąkę, w której znajdują się Węglowodany łatwo trawione przez żołądek oraz niewielka ilość białka. M
Tapioka jest produktem skrobiowym, który pozyskuje się z manioku. Maniok, to roślina o bulwiastych korzeniach rosnąca w gorącym klimacie, przypominająca nieco nasze ziemniaki. Z tapioki wyrabia się mąkę, w której znajdują się Węglowodany łatwo trawione przez żołądek oraz niewielka ilość białka. Mąka ta nie zawiera frakcji glutenu, nie ma w niej także cholesterolu. Potrawy z mąki z tapioki nie uczulają. Kulinarne zastosowanie mąki z tapioki: dodaje się ją do zup i sosów, bo wspaniale je zagęszcza, a przy tym nie zmienia ich smaku, bo sama go nie posiada. Mąka ta znajduje także zastosowanie w przemyśle spożywczym. Dodaje się ją do kisielów, przysmaków mlecznych i owocowych. Produkt zawierać może śladowe ilości glutenu, orzechów ziemnych, innych orzechów, sezamu oraz soi.
Mąka tapiokowa.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1524kJ / 364kcal Tłuszcz <0,1g W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g Węglowodany 91g W tym cukry 0g Białko 0,1g Sól 0,1g
Tapioka jest produktem skrobiowym, który pozyskuje się z manioku. Maniok, to roślina o bulwiastych korzeniach rosnąca w gorącym klimacie, przypominająca nieco nasze ziemniaki. Z tapioki wyrabia się mąkę, w której znajdują się Węglowodany łatwo trawione przez żołądek oraz niewielka ilość białka. M
Mąka ryżowa powstaje w procesie mielenia ziaren ryżu. Ryż jest niezwykle cenny w składniki ...
Mieszanka na chleb bezglutenowy oraz pizze ma świetnie zbilansowany skład, aby ułatwić ...
Mąka wrocławska do naleśników.
Mąka pszenna typ 500.
Koncentrat ciasta kruchego w proszku może służyć do przygotowania ciasta kruchego, ...
Mąka pszenna chlebowa typ 750.
Mąka pszenna.
Orkisz to najstarszy gatunek pszenicy. Uprawiany był już w starożytności, znany ze swoich ...
Sposób przygotowania: Racuchy Składniki: 100g Mieszanki na Racuchy, 1 jajko, 100 ml mleka, ...
Zakwas chlebowy żytni z naturalnymi składnikami. Możliwość obezności mleka.
...Mąka gryczana. Produkt może zawierać gluten, sezam, orzechy.
Mąka ...
Mąka doskonale nadająca się do wypieku chleba. Sprawia, że pieczywo ma specjalny delikatny ...