

Indeks: 5907569004232
(16,80 zł kg)
Tapioka jest produktem skrobiowym, który pozyskuje się z manioku. Maniok, to roślina o bulwiastych korzeniach rosnąca w gorącym klimacie, przypominająca nieco nasze ziemniaki. Z tapioki wyrabia się mąkę, w której znajdują się Węglowodany łatwo trawione przez żołądek oraz niewielka ilość białka. M
Tapioka jest produktem skrobiowym, który pozyskuje się z manioku. Maniok, to roślina o bulwiastych korzeniach rosnąca w gorącym klimacie, przypominająca nieco nasze ziemniaki. Z tapioki wyrabia się mąkę, w której znajdują się Węglowodany łatwo trawione przez żołądek oraz niewielka ilość białka. Mąka ta nie zawiera frakcji glutenu, nie ma w niej także cholesterolu. Potrawy z mąki z tapioki nie uczulają. Kulinarne zastosowanie mąki z tapioki: dodaje się ją do zup i sosów, bo wspaniale je zagęszcza, a przy tym nie zmienia ich smaku, bo sama go nie posiada. Mąka ta znajduje także zastosowanie w przemyśle spożywczym. Dodaje się ją do kisielów, przysmaków mlecznych i owocowych. Produkt zawierać może śladowe ilości glutenu, orzechów ziemnych, innych orzechów, sezamu oraz soi.
Mąka tapiokowa.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1524kJ / 364kcal Tłuszcz <0,1g W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g Węglowodany 91g W tym cukry 0g Białko 0,1g Sól 0,1g
Tapioka jest produktem skrobiowym, który pozyskuje się z manioku. Maniok, to roślina o bulwiastych korzeniach rosnąca w gorącym klimacie, przypominająca nieco nasze ziemniaki. Z tapioki wyrabia się mąkę, w której znajdują się Węglowodany łatwo trawione przez żołądek oraz niewielka ilość białka. M
Mąka pszenna koszalińska, typ 500.
Mąka pszenna.
Mąka ryżowa. Produkt może zawierać gluten (jęczmień, owies, pszenica, żyto, pszenica orkisz), ...
Mąka pszenna razowa do wypieku domowego chleba. Produkt może zawierać nasiona sezamu.
...Mąka pszenna chlebowa typ 750.
Mąka pszenna.
Zakwas chlebowy żytni z naturalnymi składnikami. Możliwość obezności mleka.
...Mąka żytnia do wypieku domowego chleba. Produkt może zawierać nasiona ...
Orkisz jest bardzo starą odmianą zboża, jednak ze względu na niską wydajność upraw został ...
Mąkę gryczaną otrzymujemy poprzez zmielenie nasion gryki. Najczęściej stosowana jest jako ...
Powstaje ze zmielonych migdałów i cechuje ją wysoka zawartość witamin, w szczególności E i z ...
Mąka kukurydziana. Produkt może zawierać gluten (jęczmień, owies, pszenica, żyto, pszenica ...
Mąka pszenna tortowa typ 405.
Mąka pszenna.