

Indeks: 5902837811420
(48,29 zł kg)
Upiecze Ci się!
Bezglutenowa mieszanka do wypieku ciastek maślanych KETO
Składniki: mąka migdałowa, erytrytol (substancja słodząca), mąka kokosowa, inulina, cynamon cejloński, sól kłodawska.
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Sposób przygotowania:
1. Przesyp mieszankę do miski.
2. Dodaj 1 jajko i 100 g roztopionego, przestudzonego masła.
3. Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami.
4. Ciasto rozwałkuj na cienki placek pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wycinaj foremką dowolne kształty. Ciastka można też formować w rękach.
5. Ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Piecz przez 12-15 minut w temperaturze 180°C.
Produkt powstał przy współpracy z www.zapachapetytu.wordpress.com
Wartość odżywcza w 100 g produktu*:
wartość energetyczna: 2202 kJ / 526 kcal
Tłuszcz: 40 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 15 g
Węglowodany: 24 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 9 g
Białko: 11 g
Sól: 0,3 g
*wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 1 jajka i 100 g masła.
Masa netto: 365 g
Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko sp. z o.o., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa
MIX FREE UNIVERSAL Uniwersalna mieszanka do wypieków bezglutenowa 500g. Mieszanka ...
Skrobia ziemniaczana.
Skrobia ziemniaczana.
Mąkę gryczaną otrzymujemy poprzez zmielenie nasion gryki. Najczęściej stosowana jest jako ...
Mąka kukurydziana nadaje wypiekom złoty kolor, słodki posmak i puszystość. Zawiera ...
Mąka kukurydziana. Produkt może zawierać gluten (jęczmień, owies, pszenica, żyto, pszenica ...
Owies jest zbożem, z którego robi się mąkę, kaszę i płatki owsiane. Oprócz walorów odżywczych ...
Mąkę gryczaną otrzymujemy poprzez zmielenie nasion gryki. Najczęściej stosowana jest jako ...