

Indeks: 5900477000785
Mieszanka po węgiersku. Mieszanka warzywna. Produkt głęboko mrożony. Może zawierać: Seler, Zboża zawierające gluten, Jaja, Mleko, Gorczyca, Soja Spożywać po obróbce termicznej Smażyć w płytkim tłuszczu - Od postaci zamrożonej - bez rozmrażania Garnek, Patelnia: W garnku lub na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju. Wsypać zawartość opakowania i dusić na wolnym ogniu około 12 minut od czasu do czasu mieszając. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Kulinarne inspiracje Hortex Placek ziemniaczany z gulaszem i warzywami Składniki: - Mieszanka po węgiersku Hortex - 1 opakowanie - 1 l bulionu drobiowego - 500 g udźca wołowego - 100 ml oleju rzepakowego - 60 g mąki pszennej - 20 g masła - 1 ząbek czosnku - 1 łyżka koncentratu pomidorowego - 1 łyżeczka słodkiej papryki - sól, pieprz placki ziemniaczane: - 1 kg ziemniaków - 100 ml oleju rzepakowego do smażenia - 60 g mąki pszennej - 2 jajka - 2 cebule - 4 łyżki gęstej śmietany - 3 ząbki czosnku - 1 pęczek drobnego szczypiorku - 1 łyżka suszonego majeranku - sól, świeżo mielony czarny pieprz Gotowe w 30 minut Przygotowanie: Do garnka z rozgrzanym masłem i oliwą wsyp zawartość Mieszanki po węgiersku i dobrze wymieszaj. Następnie dodaj czosnek oraz udziec pokrojony w drobną kostkę i chwilę duś. Po chwili wrzuć słodką paprykę, połącz z koncentratem pomidorowym, posól i popieprz. Tak przygotowany gulasz lekko zagęść bulionem wymieszanym z mąka i zagotuj. Tymczasem ziemniaki wraz z czosnkiem i cebulą wrzuć do malaksera i delikatnie zmiksuj. Dodaj jajko, mąkę i przyprawy. Na dużej rozgrzanej patelni smaż kolejno porcje ciasta (poruszaj patelnią, żeby ciasto równomiernie się rozłożyło). Kiedy placek stanie się od spodu przyrumieniony, odwróć go na drugą stronę (uważaj, by się nie poparzyć gorącym olejem). Po upieczeniu przełóż go na papierowy ręcznik (żeby wchłonął on nadmiar tłuszczu), a następnie nałóż na jego wierzch porcję gulaszu. Najlepiej smakuje z gęstą śmietaną i świeżo pokrojonym szczypiorkiem. Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie. Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania) *-6 °C - 1 dzień **-12 °C - 2 tygodnie ***poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Warzywa w zmiennych proporcjach: pomidor, papryka, cukinia, cebula.
Wartość odżywcza 100 g produktu: Wartość energetyczna: 86 kJ / 20 kcal, Tłuszcz: <0,5 g, W tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g, Węglowodany: 2,8 g, W tym cukry: 2,4 g, Błonnik: 1,4 g, Białko: 1,1 g, Sól: 0,01 g