

Bób. Produkt głęboko mrożony. Może zawierać: Seler, Zboża zawierające gluten, Jaja, Mleko, Gorczyca, Soja Spożywać po obróbce termicznej Gotować - Od postaci zamrożonej - bez rozmrażania Garnek: Zawartość opakowania wsypać do wrzącej, lekko osolonej wody. Gotować do miękkości ok. 15-20 minut, odcedzić i zdjąć skórki. Bób podawać polany masłem lub z sosem czosnkowym. Kulinarne inspiracje Hortex Wiosenna sałatka z serem camembert Składniki: - Bób Hortex - 1 opakowanie - 1 ser camembert - 2 pomidory - 1 czerwona cebula - oliwki czarne i zielone - garść rukoli Sos: - 4 łyżki oliwy - 1 łyżka musztardy z ziarnami gorczycy - 2 łyżki soku z cytryny - sól, pieprz, cukier Gotowe w 20 minut Przygotowanie: Bób ugotuj w osolonym wrzątku. Wystudź i obierz. Ser zawiń w folię aluminiową i wstaw na 10 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 °C. Rozłóż rukolę na talerzu, a następnie ułóż na niej bób, piórka cebuli oraz pokrojone pomidory. Ozdób oliwkami. Wymieszaj wszystkie składniki sosu i polej nim sałatkę. Następnie posyp kawałkami gorącego sera. Podawaj z chrupiącą bagietką. Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie. Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania) * -6 °C - 4 dni ** -12 °C - 1 miesiąc *** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Bób.
Wartość odżywcza 100 g produktu: Wartość energetyczna: 308 kJ / 73 kcal, Tłuszcz: <0,5 g, W tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g, Węglowodany: 7,8 g, W tym cukry: 2,6 g, Błonnik: 5,6 g, Białko: 6,8 g, Sól: 0,02 g