

Indeks: 5907561204746
(26,00 zł kg)
Czarna fasola od swoich białych „koleżanek” różni się nie tylko kolorem. Jej nasiona są mniejsze niż fasoli białej, a w smaku jest bardziej pikantna. Potrzeba również trochę więcej czasu na przygotowanie czarnej odmiany, gdyż przed gotowaniem należy zamoczyć fasolę w wodzie na 12 godzin i po tym
Czarna fasola od swoich białych „koleżanek” różni się nie tylko kolorem. Jej nasiona są mniejsze niż fasoli białej, a w smaku jest bardziej pikantna. Potrzeba również trochę więcej czasu na przygotowanie czarnej odmiany, gdyż przed gotowaniem należy zamoczyć fasolę w wodzie na 12 godzin i po tym czasie gotować około godziny. Zdecydowanie jednak warto włączyć ją do swojej diety, ponieważ w jej czarnej skórce kryje się mnóstwo antyoksydantów. Jest również bogata w składniki mineralne - cynk, fosfor, magnez, mangan, miedź, molibden, selen, sód, potas, wapń i żelazo. Zawiera witaminę A, E, K oraz witaminy z grupy B. Informacja o alergenach Z uwagi na fakt, iż w zakładzie konfekcjonowane są towary zawierające alergeny, pomimo wdrożonych działań zapobiegających zanieczyszczeniu krzyżowemu, w produktach możliwa jest obecność: ORZECHÓW, ORZECHÓW ZIEMNYCH, SOI, SEZAMU, GLUTENU I SELERA.
100% fasola czarna.
Wartość odżywcza w 100g/ml produktu:
Czarna fasola od swoich białych „koleżanek” różni się nie tylko kolorem. Jej nasiona są mniejsze niż fasoli białej, a w smaku jest bardziej pikantna. Potrzeba również trochę więcej czasu na przygotowanie czarnej odmiany, gdyż przed gotowaniem należy zamoczyć fasolę w wodzie na 12 godzin i po tym
Soczewica jak inne rośliny strączkowe posiada paletę drogocennych właściwości odżywczych. ...
Fasola adzuki, znana również jako "czerwona fasola", to skarb kulinarny, który wnosi do ...
Soczewica o przepięknym atramentowym kolorze, zachwyca barwą i smakiem. Nie jest tak znana i ...
Groch jest jedną z najstarszych roślin strączkowych uprawianych na świecie. Jego ziarna ...
Soczewica jak inne rośliny strączkowe posiada paletę drogocennych właściwości odżywczych. ...
Zwana czerwoną soją to gatunek rośliny z rodziny bobowatych. Ma słodkawy smak z orzechową ...
Na świecie uprawia się ponad 400 gatunków fasoli. Jest popularnym składnikiem wielu dań, ...
Od lat uwielbiana przez wegetarian ze względu na bogactwo składników odżywczych i dobry ...
Groch łuskany. Może zawierać zboża zawierające gluten, orzechy włoskie i migdały, seler, SO2 ...
Fasola.
Fasola.
Wartość odżywcza w 100g ...
Na świecie uprawia się ponad 400 gatunków fasoli. Jest popularnym składnikiem wielu dań, ...
Na świecie uprawia się ponad 400 gatunków fasoli. Jest popularnym składnikiem wielu dań, ...
Zwana też grochem włoskim to roślina strączkowa o licznych właściwościach prozdrowotnych. Ma ...
Fasola biała drobna.
Fasola biała drobna.