Mąka Pszenna Koszalińska 500 g - Młyny Stoisław
Mąka pszenna koszalińska, typ 500.
Skład
Mąka pszenna.
Indeks: 5902837810584
(36,00 zł kg)
Bezglutenowa mieszanka do wypieku 9 bułek jasnych.
Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, mąka ryżowa, płatki owsiane bezglutenowe, maranta trzcinowa, łuska babki jajowatej, inulina, sól, drożdże.
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Sposób przygotowania:
1. Zawartość torebki wsyp do miski.
2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C) wody.
3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 50 min. do wyrośnięcia.
4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciast w dłoniach.
5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową.
6. Wsadź do piekarnika.
7. Nastaw 210°C i piecz przez 45 min.
8. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1444 kJ / 345 kcal
Tłuszcz: 3,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 63 g
w tym cukry: 1,3 g
Białko: 7,9 g
Błonnik: 17,0 g
Sól: 2,3 g
Masa netto: 400 g
Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko sp. z o.o., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa
Mąka pszenna koszalińska, typ 500.
Mąka pszenna.
Mąka gryczana. Produkt może zawierać gluten, sezam, orzechy.
Mąka ...
Extra koncentrat mąki krakowskiej niskobiałkowej PKU 500g.
Skrobia ...
Mąka pszenna koszalińska, typ 500.
Mąka pszenna.
Mąka Extra Wypiek do biszkoptów i tortów.
Mąka pszenna typ 400.
...Gryka to zboże o wyjątkowych właściwościach prozdrowotnych. Zawartość białka w gryce wynosi ...
Powstaje ze zmielonych migdałów i cechuje ją wysoka zawartość witamin, w szczególności E i z ...
Mąka tortowa Extra typ 405.
Mąka tortowa.
Skrobia ziemniaczana.
Skrobia ziemniaczana.
Naleśniki to przysmak uwielbiany przez dzieci i dorosłych. W wersji bezglutenowej są ...
Mąka z pszenicy orkisz pełnoziarnista.
Mąka z pszenicy orkisz ...