

Indeks: 5902837810584
(36,25 zł kg)
Bezglutenowa mieszanka do wypieku 9 bułek jasnych.
Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, mąka ryżowa, płatki owsiane bezglutenowe, maranta trzcinowa, łuska babki jajowatej, inulina, sól, drożdże.
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Sposób przygotowania:
1. Zawartość torebki wsyp do miski.
2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C) wody.
3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 50 min. do wyrośnięcia.
4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciast w dłoniach.
5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową.
6. Wsadź do piekarnika.
7. Nastaw 210°C i piecz przez 45 min.
8. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1444 kJ / 345 kcal
Tłuszcz: 3,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 63 g
w tym cukry: 1,3 g
Białko: 7,9 g
Błonnik: 17,0 g
Sól: 2,3 g
Masa netto: 400 g
Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko sp. z o.o., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa
Skrobia ziemniaczana.
Skrobia ziemniaczana.
Mąka jaglana odpowiednia dla osób nietolerujących glutenu.
Mąka jaglana ...
Mąka wrocławska do naleśników.
Mąka pszenna typ 500.
Orkisz to stary gatunek pszenicy, uprawiany już w starożytności, znany ze swoich wyjątkowych ...
Mąka pszenna typ 480.
Mąka pszenna.
Extra koncentrat mąki krakowskiej 500g. Produkt bezglutenowy Opracowano specjalnie dla osób ...
Bezglutenowy koncentrat ciasta biszkoptowego w proszku marki Celiko do przygotowania ...
Mąka kukurydziana nadaje wypiekom złoty kolor, słodki posmak i puszystość. Zawiera ...
Mieszanka na chleb bezglutenowy oraz pizze ma świetnie zbilansowany skład, aby ułatwić ...
Mąka tortowa Extra typ 405.
Mąka tortowa.
Mąka orzechowa to pełnowartościowy produkt, który powstał ze zmielenia całych orzechów. ...
Mąka żytnia typ 720.
Mąka żytnia.
Mąka owsiana. Produkt może zawierać sezam.
Mąka owsiana.
...