

Indeks: 5906720579725
(29,67 zł kg)
Sposób przygotowania: Racuchy Składniki: 100g Mieszanki na Racuchy, 1 jajko, 100 ml mleka, pół łyżeczki proszku do pieczenia Bezgluten (ok. 2g) , 1 łyżka cukru (ok. 13 g), 1 jabłko średniej wielkości (ok. 180g),1 łyżka oleju (6,5g), szczypta soli (0,5g), masło klarowane albo olej do smażenia, cuk
Sposób przygotowania: Racuchy Składniki: 100g Mieszanki na Racuchy, 1 jajko, 100 ml mleka, pół łyżeczki proszku do pieczenia Bezgluten (ok. 2g) , 1 łyżka cukru (ok. 13 g), 1 jabłko średniej wielkości (ok. 180g),1 łyżka oleju (6,5g), szczypta soli (0,5g), masło klarowane albo olej do smażenia, cukier puder do dekoracji, * ewentualnie pół łyżeczki cynamonu (ok. 2g) Wykonanie: Jabłko obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na grubych oczkach. Jajko ubić za pomocą miksera, dodać mleko, łyżkę oleju i wymieszać mikserem. Następnie do płynnych składników dodać Mieszankę na Racuchy, proszek do pieczenia, cukier i sól. Opcjonalnie można dodać również cynamon. Wszystkie składniki wymieszać mikserem na gładką masę o konsystencji gęstej śmietany, wsypać starte lub pokrojone w drobną kostkę jabłka, wymieszać ciasto łyżką. Na rozgrzaną patelnię wlać olej lub masło klarowane, a następnie nałożyć porcje ciasta. Smażyć z obu stron, aż do uzyskania złocistego koloru. Wysmażone placki zdjąć z patelni i przełożyć na ręcznik papierowy w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Gorące racuchy można posypać cukrem pudrem. Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.
Skrobia (kukurydziana, ziemniaczana), mąka (kukurydziana, jaglana), substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1460 kJ / 341 kca Tłuszcz: 0,3 g W tym kwasy tłuszczowe nasycone:<0,1 g Węglowodany: 83 g W tym cukry: 0,2 g Błonnik: 1,1 g Białko: 1,1 g Sól: 0,02 g
Sposób przygotowania: Racuchy Składniki: 100g Mieszanki na Racuchy, 1 jajko, 100 ml mleka, pół łyżeczki proszku do pieczenia Bezgluten (ok. 2g) , 1 łyżka cukru (ok. 13 g), 1 jabłko średniej wielkości (ok. 180g),1 łyżka oleju (6,5g), szczypta soli (0,5g), masło klarowane albo olej do smażenia, cuk
Mąka kukurydziana to produkt, który można wykorzystać do różnorodnych potraw i wypieków. ...
Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego do postępowania ...
Zakwas chlebowy żytni z naturalnymi składnikami. Możliwość obezności mleka.
...Mąkę gryczaną otrzymujemy poprzez zmielenie nasion gryki. Najczęściej stosowana jest jako ...
Mąka ryżowa to świetna alternatywa dla mąki pszennej przy przyrządzaniu omletów, ciast, ...
Skrobia ziemniaczana.
Skrobia ziemniaczana.
Koncentrat ciasta drożdżowego w proszku służy do przygotowywania słodkich ciast drożdżowych, ...
Mąka pszenna tortowa typ 405.
Mąka pszenna.