

Indeks: 5907561201660
(10,60 zł kg)
Mąka ryżowa stanowi świetna alternatywę dla mąki pszennej (dodaje się jej jednak o 25 % mniej), ale zawiera mniej kalorii, ani grama cholesterolu i jest lekkostrawna. Jest również bogata w witaminy z grupy B oraz cenne substancje mineralne, takie jak mangan, magnez czy błonnik. Z mąki ryżowej pow
Mąka ryżowa stanowi świetna alternatywę dla mąki pszennej (dodaje się jej jednak o 25 % mniej), ale zawiera mniej kalorii, ani grama cholesterolu i jest lekkostrawna. Jest również bogata w witaminy z grupy B oraz cenne substancje mineralne, takie jak mangan, magnez czy błonnik. Z mąki ryżowej powstaje papier ryżowy, wykorzystywany w kuchni azjatyckiej do sajgonek. Jeśli lubisz takie klimaty i chcesz zaskoczyć bliskich lub znajomych oryginalną przystawką, możesz przygotować orientalne Jian dui czyli chińskie kulki sezamowe na bazie mąki ryżowej. Jeśli jednak nie przepadasz za tym rodzajem kuchni, mąkę śmiało możesz użyć jako składnik ciasta na pierogi, zrobić przy jej pomocy delikatne naleśniki lub ciastka. Informacja o alergenach Z uwagi na fakt, iż w zakładzie konfekcjonowane są towary zawierające alergeny, pomimo wdrożonych działań zapobiegających zanieczyszczeniu krzyżowemu, w produktach możliwa jest obecność: ORZECHÓW, ORZECHÓW ZIEMNYCH, SOI, SEZAMU, GORCZYCY, GLUTENU I SELERA.
100 % mąka ryżowa.
Wartość odżywcza w 100g/ml produktu:
Mąka ryżowa stanowi świetna alternatywę dla mąki pszennej (dodaje się jej jednak o 25 % mniej), ale zawiera mniej kalorii, ani grama cholesterolu i jest lekkostrawna. Jest również bogata w witaminy z grupy B oraz cenne substancje mineralne, takie jak mangan, magnez czy błonnik. Z mąki ryżowej pow
Mąka kukurydziana nadaje wypiekom złoty kolor, słodki posmak i puszystość. Zawiera ...
Czy marzysz o doskonałym zagęszczaczu, który sprawi, że Twoje sosy będą gładkie, a ciasta ...
Tapioka jest produktem skrobiowym, który pozyskuje się z manioku. Maniok, to roślina o ...
Bezglutenowy koncentrat ciasta biszkoptowego w proszku marki Celiko do przygotowania ...
Mąka orzechowa to pełnowartościowy produkt, który powstał ze zmielenia całych orzechów. ...
Mąka chlebowa pszenna.
Mąka pszenna typ 680.
Mąka kukurydziana. Produkt może zawierać gluten (jęczmień, owies, pszenica, żyto, pszenica ...
Mąka tortowa Extra typ 405.
Mąka tortowa.
Mąka poznańska do pierogów.
Mąka pszenna typ 500.
Mąka ryżowa powstaje w procesie mielenia ziaren ryżu. Ryż jest niezwykle cenny w składniki ...