

Indeks: 5902837811130
Upiecze Ci się! Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z orzechami włoskimi
Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, orzechy włoskie 13%, mąka teff, płatki teff, siemię lniane brązowe, pestki słonecznika, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól.
Produkt bezglutenowy. Produkt zawiera alergeny: orzechy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu:
wartość energetyczna: 1528 kJ / 365 kcal
Tłuszcz: 17 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
Węglowodany: 39 g
w tym cukry: 2,1 g
Błonnik: 17 g
Białko: 12 g
Sól: 1,7 g
Sposób przygotowania:
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
masa netto: 500 g
Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko sp. z o.o., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa, biuro@piecprzemian.com.pl, www.piecprzemian.com.pl.
Koncentrat ciasta kruchego w proszku może służyć do przygotowania ciasta kruchego, ...
Mąka pszenna tortowa typ 405.
Mąka pszenna.
Mąka pszenna razowa do wypieku domowego chleba. Produkt może zawierać nasiona sezamu.
...Owies jest zbożem, z którego robi się mąkę, kaszę i płatki owsiane. Oprócz walorów odżywczych ...
Orkisz to stary gatunek pszenicy, uprawiany już w starożytności, znany ze swoich wyjątkowych ...
Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego do postępowania ...
Mąka krupczatka do ciast kruchych.
Mąka pszenna typ 450.
...Mąka ryżowa. Produkt może zawierać gluten (jęczmień, owies, pszenica, żyto, pszenica orkisz), ...