

Zupa fasolowa. Mieszanka warzywna z przyprawami. Produkt głęboko mrożony. Zawiera: Seler Może zawierać: Zboża zawierające gluten, Jaja, Mleko, Gorczyca, Soja Spożywać po obróbce termicznej Gotować - Od postaci zamrożonej - bez rozmrażania Garnek: Otworzyć opakowanie i wyjąć saszetkę z przyprawą. Do 1 l gorącego bulionu lub wywaru wsypać zawartość opakowania, dodać 4 ziarenka ziela angielskiego, 2 liście laurowe, 10 ziarenek pieprzu. Gotować pod przykryciem ok. 20 minut. Pod koniec gotowania dodać przyprawę z saszetki. Doprawić do smaku solą. Do zupy można dodać podsmażoną na patelni wędzonkę. Kulinarne inspiracje Hortex Fasolka po bretońsku w pomidorach Składniki: - Zupa fasolowa Hortex - 1 opakowanie - 400 g pomidorów krojonych, z puszki - ok. 500 ml bulionu - 150 g kiełbasy myśliwskiej - 200 g boczku wędzonego - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 2 łyżki oleju - 2 listki laurowe - 1 łyżka koncentratu pomidorowego - 1 łyżeczka cukru - 1 łyżka majeranku - 3 ziarenka ziela angielskiego - sól, pieprz Gotowe w 30 minut Przygotowanie: W garnku o grubym dnie lub na głębokiej patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojone w kostkę kiełbasę i boczek. Smaż do ich zrumienienia. Następnie dodaj posiekaną cebulę i czosnek, ziele angielskie, liść laurowy oraz zupę fasolową. Chwilę smaż, cały czas mieszając. Dodaj bulion i gotuj ok. 10 minut bez przykrycia. Wrzuć pomidory, dodaj koncentrat, cukier, przyprawę z saszetki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Całość duś jeszcze 10-15 minut. Na koniec dodaj majeranek. Podawaj ją ze świeżym pieczywem. Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie. Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania) * -6 °C - 4 dni ** -12 °C - 1 miesiąc *** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Warzywa 99 % w zmiennych proporcjach: fasola blanszowana 50 %, marchew, SELER, pietruszka, por, przyprawy 1 % (sól, naturalne aromaty w tym aromat dymu wędzarniczego, cebula, majeranek, czosnek).
Wartość odżywcza 100 g produktu: Wartość energetyczna: 303 kJ / 73 kcal, Tłuszcz: <0,5 g, W tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g, Węglowodany: 6,6 g, W tym cukry: 2,8 g, Błonnik: 11,2 g, Białko: 5,3 g, Sól: 0,63 g