

Najbardziej popularny po białym ryżu jest skarbnicą witamin i minerałów: fosfor, potas, magnez, żelazo, miedź. W ryżu tym znajdziemy ponadto nieco jodu, biorącego udział w procesie wytwarzania hormonów tarczycy. Witaminy z grupy B, zwłaszcza B1 (inaczej tiaminę), B3 (zwaną także niacyną lub witaminą PP) oraz witaminę B6.
Sposób przyrządzania: zagotować 400 ml osolonej wody, następnie wsypać 100 g ryżu brązowego, gotować bez przykrycia do miękkości i wyparowania wody przez ok. 40 min. Przed gotowaniem przepłukać ryż.
Ryż brązowy 100%
Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, innych orzechów, sezamu, glutenu oraz soi.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1349kJ / 322kcal Tłuszcz: 1,9g W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,49g Węglowodany: 76,8g W tym cukry: 0,8g Błonnik: 8,7g Białko: 7,1g Sól: 0,02g
Ryż jaśminowy z wysokiej jakości zbóż.
Ryż jaśminowy.
Ryż do sushi to wręcz ikona kuchni japońskiej. Bo przecież w sushi najważniejszy jest ryż! ...
Ryż naturalny brązowy. 4 saszetki x 100 g
Ryż naturalny brązowy.
...Jest tak samo zdrowy jak ryż czerwony. Najczęściej uprawia się go w Tajlandii i Indonezji. Od ...
Ryż europejski naturalnie bezglutenowy, idealny do dań wege. 4 saszetki x 100 g
...Ryż długoziarnisty w torebce.
Ryż długoziarnisty.
Ryż risotto naturalnie bezglutenowy, idealny do dań wege. 2 saszetki x 100 g
...