

Indeks: 5907459846225
(24,40 zł kg)
Mąka kukurydziana to produkt, który można wykorzystać do różnorodnych potraw i wypieków. Ciasta, do których zostanie dodana, stają się puszyste, a dodatkowo mają piękny, żółty kolor. Mąka kukurydziana jest też bardzo popularna w kuchni południowoamerykańskiej. Tam bowiem wykorzystuje się ją do pr
Mąka kukurydziana to produkt, który można wykorzystać do różnorodnych potraw i wypieków. Ciasta, do których zostanie dodana, stają się puszyste, a dodatkowo mają piękny, żółty kolor. Mąka kukurydziana jest też bardzo popularna w kuchni południowoamerykańskiej. Tam bowiem wykorzystuje się ją do produkcji tortilli, nachos oraz tacos. Takie placki doskonale komponują się z czerwoną fasolą, świeżą kolendrą i mięsem mielonym, przygotowanym w stylu chili con carne. Ale to oczywiście nie koniec możliwości mąki kukurydzianej. Sprawdzi się również we wszystkich ciastach, naleśnikach, deserach, sosach, panierkach, biszkoptach, bułkach, chlebie i tak dalej. Odpowiednia dla osób cierpiących na celiakię, a także pozostających na specjalnej diecie bezglutenowej. Mąka kukurydziana bez glutenu posiada szereg unikalnych właściwości. W szczególności zawiera karotenoidy, a więc naturalne barwniki o właściwościach przeciwutleniających. Poza tym można w niej znaleźć dużą dawkę białka, błonnika, witamin z grupy B, folianów, żelaza, magnezu oraz cynku. Taka mąka kukurydziana bezglutenowa obniża poziom cholesterolu we krwi, wspomaga układ odpornościowy, zapobiega chorobom oczu, a nawet zwiększa produkcję czerwonych krwinek. To doskonałe rozwiązanie dla osób, dbających o swoje zdrowie, a także dobrą kondycję.
Mąka kukurydziana bezglutenowa.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1543 kJ /364 kcal Tłuszcz: 2,1 g W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 80 g W tym cukry: 2,2 g Białko: 6,2 g
Mąka kukurydziana to produkt, który można wykorzystać do różnorodnych potraw i wypieków. Ciasta, do których zostanie dodana, stają się puszyste, a dodatkowo mają piękny, żółty kolor. Mąka kukurydziana jest też bardzo popularna w kuchni południowoamerykańskiej. Tam bowiem wykorzystuje się ją do pr
Mąka pszenna chlebowa typ 750.
Mąka pszenna.
Mąka z pszenicy orkisz pełnoziarnista.
Mąka z pszenicy orkisz ...
Mąka owsiana bezglutenowa pozyskiwana jest z ziaren owsa. Warto ją stosować ponieważ: - jest ...
Mąka ryżowa powstaje w procesie mielenia ziaren ryżu. Ryż jest niezwykle cenny w składniki ...
Orkisz to stary gatunek pszenicy, uprawiany już w starożytności, znany ze swoich wyjątkowych ...
Mąka pszenna typ 480.
Mąka pszenna.
Mąka gryczana. Produkt może zawierać gluten, sezam, orzechy.
Mąka ...
Mąka tortowa Extra typ 405.
Mąka tortowa.
Mąka ryżowa stanowi świetna alternatywę dla mąki pszennej (dodaje się jej jednak o 25 % ...
Mąka owsiana. Produkt może zawierać sezam.
Mąka owsiana.
...