- Nowy


Indeks: 5902721172347
(38,00 zł kg)
Zakwas chlebowy to tak naprawdę prawidłowo ukwaszona mąka żytnia o optymalnych proporcjach kwasu mlekowego i octowego. Nasz wysuszony zakwas żytni powstaje w wyniku naturalnego procesu fermentacji mąki żytniej. Dostępny w nowej formie pozwala konsumentom zredukować czas potrzebny do przygotowania domowego chleba nawet o kilka dni. Należy pamiętać, że każdorazowo niezbędny jest dodatek drożdży, które jako jedyne pełnią funkcję spulchniającą.
przefermentowana mąka żytnia, kultury bakterii
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1305/311
Tłuszcz: 1 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,2 g
Węglowodany: 70,2 g, w tym cukry: 2 g
Błonnik: 11 g
Białko: 7 g
Sól: 0,02 g
Wyśmienita mieszanka do wypieku chleba, bułeczek, drożdżówek i ciasteczek. Dietetyczny ...
Extra koncentrat mąki krakowskiej 500g. Produkt bezglutenowy Opracowano specjalnie dla osób ...
Sposób przygotowania: Racuchy Składniki: 100g Mieszanki na Racuchy, 1 jajko, 100 ml mleka, ...
Mąkę gryczaną otrzymujemy poprzez zmielenie nasion gryki. Najczęściej stosowana jest jako ...
Mąka pszenna krupczatka produkt Polski.
Mąka pszenna.
Orkisz to najstarszy gatunek pszenicy. Uprawiany był już w starożytności, znany ze swoich ...
Mąka kukurydziana nadaje wypiekom złoty kolor, słodki posmak i puszystość. Zawiera ...
Mąka ryżowa powstaje w procesie mielenia ziaren ryżu. Ryż jest niezwykle cenny w składniki ...
Koncentrat ciasta kruchego w proszku może służyć do przygotowania ciasta kruchego, ...