

Idealnie sprawdzi się w cukiernictwie - na jego bazie można przygotować przepyszne Rogale Świętomarcińskie z masą makową, dodać do kutii - podstawowego świątecznego dania, a nawet wykorzystać do przygotowania potraw z makaronem lub ryżem.
100% biały mak
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 2072/495 (kj / kcal) Tłuszcz / W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 37g / 5g Węglowodany / W tym cukry: 18g / 3g Białko: 22g Sól: 0g
Mak biały uznawany jest za niezwykle szlachetną odmianę maku. Jest delikatniejszy w smaku i ...
Siemię lniane – tajna broń wielu kobiet. Niepozorne, brązowe lub złociste nasiona lnu ...
Nasiona chia zwane inaczej szałwią hiszpańską znane są od wieków. W języku starożytnych Majów ...
Sezam to ziarno uprawiane od ok. dwóch tysięcy lat. Niezmiennie zadziwia bogactwem składników ...
Uprawiany od o. dwóch tysięcy lat, niezmiennie zadziwi bogactwem składników prozdrowotnych. ...
Mak niebieski jest wykorzystywany głównie w kuchni, szczególnie w cukiernictwie. Na naszych ...
We wnętrzu tych maleńkich ziaren mieści się skarbnica dobroczynnych właściwości. Zawiera ...
Zwana także czarnym kminem jest skarbnicą składników biologicznie aktywnych i dlatego też ma ...
We wnętrzu tych maleńkich ziaren mieści się skarbnica dobroczynnych właściwości. Zawiera ...