

Zupa pieczarkowa. Mieszanka warzywna z pieczarkami. Produkt głęboko mrożony. Zawiera: Seler Może zawierać: Zboża zawierające gluten, Jaja, Mleko, Gorczyca, Soja Spożywać po obróbce termicznej Gotować - Od postaci zamrożonej - bez rozmrażania Garnek: Do 1 l gorącego bulionu lub wywaru wsypać zawartość opakowania, dodać 4 ziarenka ziela angielskiego, 2 liście laurowe, 10 ziarenek pieprzu. Gotować ok. 15 minut. Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą. Dla wzbogacenia smaku zupę można zabielić śmietaną. Kulinarne inspiracje Hortex Cappuccino pieczarkowe z oliwą truflową i ziołami Składniki: - Zupa pieczarkowa Hortex - 1 opakowanie - 500 ml bulionu - 100 ml śmietanki - 50 g masła - 50 ml oliwy truflowej - 1 cebula - pęczek koperku - 1/2 pęczka szczypiorku Gotowe w 40 minut Przygotowanie: W rondlu rozpuść masło, dodaj pokrojoną w piórka cebulę i smaż do „zeszklenia się". Następnie wrzuć zupę i duś ok. 10 minut. Po tym czasie dodaj bulion i całość gotuj przez 10-15 minut. Na koniec wlej śmietankę i wszystko zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowe cappuccino podawaj skropione oliwą truflową, posypane posiekanym koperkiem i szczypiorkiem. Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie. Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania) * -6 °C - 1 dzień ** -12 °C - 2 tygodnie *** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Warzywa 70 % w zmiennych proporcjach: ziemniaki, marchew, brokuły, cebula, SELER, pieczarki 30 %.
Wartość odżywcza 100 g produktu: Wartość energetyczna: 157 kJ / 37 kcal, Tłuszcz: <0,5 g, W tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g, Węglowodany: 5,6 g, W tym cukry: 1,9 g, Błonnik: 2,3 g, Białko: 1,9 g, Sól: 0,05 g