

Mieszanka owocowa. Produkt głęboko mrożony. Może zawierać: Seler, Zboża zawierające gluten, Jaja, Mleko, Gorczyca, Soja Gotować - Od postaci zamrożonej - Garnek: Owoce wsypać do garnka, dodać 1 l wody, 100 g cukru. Gotować ok. 10 minut. Owoce mogą być również użyte do: ciast: lodów, bitej śmietany, galaretek, kompotów czy koktajli. Kulinarne inspiracje Hortex Galette z owocami Składniki: nadzienie: - Mieszanka kompotowa Hortex - 1 opakowanie - 50 g mielonych orzechów włoskich lub laskowych - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 3 łyżki brązowego cukru - cukier puder ciasto: - 200 g mąki pszennej - 100 g masła - 50 g cukru pudru - 1 żółtko - 2 łyżki zimnej wody Gotowe w 70 minut Przygotowanie: Z podanych składników zagnieć ciasto, zawiń je w folię i włóż do lodówki mniej więcej na 30 minut. Po tym czasie schłodzoną masę rozwałkuj na papierze do pieczenia na duży okrąg i ułóż na blasze. Następnie posiekane orzechy wymieszaj z mąką, cukrem, a osuszone w sitku owoce obtocz w mieszance orzechowej. Potem wyłóż je na środek ciasta, pozostawiając kilkucentymetrowe brzegi, a brzegi zawiń do środka, przykrywając część owoców. Piecz ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 °C. Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie. Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania) * -6 °C - 1 dzień ** -12 °C - 2 tygodnie *** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Owoce w zmiennych proporcjach: czarne porzeczki, śliwki bez pestki, truskawki.
Wartość odżywcza 100 g produktu: Wartość energetyczna: 191 kJ / 45 kcal, Tłuszcz: <0,5 g, W tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g, Węglowodany: 7,9 g, W tym cukry: 7,9 g, Błonnik: 4,2 g, Białko: 0,9 g, Sól: 0 g