- Nowy


Erytrytol nie podnosi poziomu glukozy we krwi. Ma zatem niską wartość energetyczną. Mogą go stosować cukrzycy i osoby dbające o szczupłą sylwetkę. Erytrytol występuje w sposób naturalny. Można go znaleźć w niektórych owocach (melonach, gruszkach, winogronach), jak również w pyłku kwiatów, grzybach, owocach morza.
100% erytrytol.
Produkt może zawierać gorczycę, gluten, orzechy, nasiona sezamu i selera.
Sposób użycia: stosować jako zamiennik cukru. Nadmierne spożycie może mieć efekt przeczyszczający.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna 0 kJ/0 kcal
Tłuszcz (w tym kwasy tłuszczowe nasycone) 0g (0g)
Węglowodany (w tym alkohole wielowodorotlenowe) 100g (100g)
w tym cukry 0g
Błonnik 0g
Białko 0g
Sól 0g
Produkt pozyskiwany z drewna twardego brzozy, zwany cukrem brzozowym. Występuje w owocach i ...
Fruktoza to naturalny środek słodzący, zwany cukrem owocowym. Występuje w owocach i miodzie, ...
Fruktoza to naturalny środek słodzący, zwany cukrem owocowym. Występuje w owocach i miodzie, ...
Erytrol jest dodatkiem do żywności, stosowanym jako substancja słodząca idealnie zastępująca ...
Słodzik stołowy na bazie cyklaminianu sodu i sacharynianu sodu.
Słodzik stołowy na bazie cyklaminianu sodu i sacharynianu sodu.
Stewia 10x słodsza to słodzik w 100% pochodzenia naturalnego, który może zastąpić zwykły ...