

Rodzynki marki Bakalland to bardzo popularne suszone owoce. Są to ususzone owoce winogrona, które znane są od wielu wieków. Zauważono, że ta metoda zachowuje pyszny smak i słodycz winogron na dłużej. Rodzynki są elastyczne, miękkie, ale nie sklejają się ze sobą, co ułatwia jedzenie ich prosto z paczki. Produkt jest szczelnie zapakowany, dzięki czemu zachowuje swoją sprężystość i świeżość. Rodzynki są pozbawione pestek, dzięki czemu nie musisz tracić czasu na drylowanie ich, są gotowe do spożycia. Produkt ten jest naturalnie słodki, więc możesz wykorzystać go jako alternatywę dla konwencjonalnych słodyczy. Warto włączyć je do swojej diety jako zdrową naturalną przekąskę pełną cennych wartości odżywczych. Możesz zabrać je ze sobą do pracy i zjeść w przerwie, świetnie się sprawdzą również jako uzupełnienie drugiego śniadania dla dorosłych i dzieci. Rodzynki to również wartościowy produkt w kuchni. Możesz wykorzystać je jako dodatek do śniadań na słodka takich jak owsianka, granola, musli, jogurt, ale także jako część kultowych ciast takich jak klasyczny sernik, czy babki wielkanocne. Dodaje się je również do deserów np. do naleśników z twarogiem i rodzynkami, drożdżówek z serem, ciastek owsianych. Te bakalie wykorzystuje się jako naturalną posypkę do lodów. Rodzynki jako dodatek do słodkich dań to tylko jedna ich twarz, drugą jest wykorzystanie tych suszonych owoców w daniach wytrawnych. Często przyrządza się surówki z dodatkiem tych bakalii np. sałatkę z marchewki i jabłka. Jednym z bardziej znanych wytrawnych dań z wykorzystaniem tych suszonych owoców jest karp po żydowsku oraz śledzie z rodzynkami.
Rodzynki 99,5%, olej bawełniany i/lub słonecznikowy
Wartość energetyczna 1347 kJ/ 318 kcal, tłuszcz 0,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g, węglowodany 72 g, w tym cukry 66 g, błonnik 4,7 g, białko 3,1 g, sól 0,02 g/ Składniki mineralne w 100 g produktu: Potas 833 mg (42%RWS*), fosfor 129 mg (18%RWS*), żelazo 2,3 mg (16%RWS*), miedź 0,37 mg (37%RWS*), mangan 0,32 mg (16%RWS*). *RWS – dzienne referencyjne wartości spożycia witamin i składników mineralnych (dla osób dorosłych).
Alergeny: Wykluczona grupa użytkowników: osoby z nietolerancją na gluten, orzeszki ziemne, orzechy, mleko, soję oraz sezam.
Orzechy nerkowca uważane są za najsmaczniejsze, a także jedne z mniej kalorycznych orzechów ...
Tarte orzechy włoskie najwyższej jakości.
Tarte orzechy włoskie.
...Świeże czy prażone na suchej patelni pestki dyni smakują wyśmienicie. Możesz wsypać je do ...
Masa makowa z bakaliami. Może zawiarć orzeszki ziemne.
Woda, mak ...
Liofilizowane owoce i warzywa FRUPP to naturalny produkt, który nie zawiera jakichkolwiek ...
Mieszanka studencka to nic innego jak mix pysznych i starannie dobranych orzechów i rodzynek. ...
Migdały to nasiona migdałowca pochodzące z rejonów Bliskiego Wschodu. Charakteryzują się ...
Migdały zostały okrzyknięte Królem Orzechów, gdyż stanowią ich najszlachetniejszą odmianę. ...
Zwane zielonymi migdałami zawierają całą paletę cennych składników mineralnych. Jako jedyne ...
Są niezwykle popularne wśród entuzjastów zdrowej żywności ze względu na z ich drogocenne ...
Migdały - źródło magnezu i wapnia. Może zawierać gluten, orzeszki ziemne, orzechy, mleko, ...