

Migdały w płatkach Bakalland to zdrowe i wartościowe bakalie. Są to pocięte na cienkie plasterki migdały. To nie tylko ozdoba, ale także moc wielu wartościowych składników odżywczych, ponieważ w płatkach migdałowych 100% składu stanowią orzechy migdałowca. Dzięki tej prostocie receptury, w której nie znajdują się żadne dodatki, masz do dyspozycji naturalny produkt, który jest odpowiedni dla wegan i wegetarian, nie zawiera dodatku cukru ani konserwantów. Zastanawiasz się, do czego wykorzystać płatki migdałowe? Możliwości jest wiele. Płatki, dzięki swojemu uroczemu wyglądowi świetnie nadają się do dekoracji ciast, muffinek i babeczek, lodów, warstwowych deserków w pucharkach czy słoikach. Jednak to nie jedyna opcja – możesz wykorzystać je do posypania i urozmaicenia smaku śniadaniowych klasyków takich jak owsianki, musli, granole, a także naleśniki. Możesz również udekorować nimi sałatkę lub wzbogacić smak koktajlów owocowych. Płatkom migdałowym warto dać szansę również w daniach wytrawnych – świetnie komponują się z kurczakiem i rybami. Możesz wykorzystać je i zrobić z nich panierkę i zaskoczyć wszystkich bliskich nowym pomysłem na tradycyjne kotlety.
Migdały łuskane, blanszowane w płatkach
Wartość odżywcza produktu / Nutrition data Na/ Per 100 g Na porcję/ Per serving 25 g %RWS* na porcję / RI per serving 25 g
Wartość energetyczna/ Energy value 2543 kJ/ 615 kcal 636 kJ/ 154kcal 8%
Tłuszcz/ Fat 53 g 13 g 19% w tym kwasy tłuszczowe nasycone/ of which saturates 5,2 g 1,3 g 6%
Węglowodany/ Carbohydrate 5,3 g 1,3 g 1% w tym cukry/ of which sugars 4,7 g 1,2 g 1%
Błonnik/ Fibre 9,4 g 2,3 g
Białko/ Protein 25 g 6,3 g 13% Sól/ Salt 0,01 g 0 g 0% Składniki mineralne/ Minerals Na/ Per 100 g Na porcję/ Per serving 25 g %RWS* na porcję / RI per serving 25 g Magnez/ Magnesium 241 mg (68%*) 60 mg 16% * RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal)/ * RI - Reference intake for an average adult (8400 kJ/ 2000 kcal)
Alergeny: Wykluczona grupa użytkowników: osoby z nietolerancją na gluten, orzeszki ziemne, inne orzechy soję, mleko oraz nasiona sezamu.
igi suszone są skarbnicą minerałów, a przede wszystkim bardzo dobre źródło wapnia. Dodatkowo, ...
Orzechy nerkowca uważane są za najsmaczniejsze, a także jedne z mniej kalorycznych orzechów ...
Migdały słupki to wyśmienita przekąska i wspaniały dodatek do wielu potraw.
...Mieszanka studencka to nic innego jak mix pysznych i starannie dobranych orzechów i rodzynek. ...
Mieszanka keksowa Bakalland zawdzięcza swój niepowtarzalny smak kompozycji aż ośmiu ...
Migdały zostały okrzyknięte Królami Orzechów, gdyż stanowią ich najszlachetniejszą odmianę. ...
Orzechy włoskie wyglądem do złudzenia przypominają mózg. Śmiało możemy potraktować to jako ...
Drzewa daktylowca to jedne z najstarszych drzew owocowych na świecie. Ich słodkie owoce ...
To cenne źródło składników odżywczych. Bogate przede wszystkim w selen, który jest niezbędny ...