

Indeks: 5907603458663
(363,33 zł kg)
Grzyby Shitake to jedne z najbardziej popularnych grzybów w Azji. Cenione za piękny zapach i unikalny smak. Swą nazwę zawdzięczają faktowi, że rosną na dębach i drzewach shii. Grzyby te mają efektowne kapelusze, często z wzorem w kształcie kwiatu po środku. Idealnie smakują w daniach makaronowych
Grzyby Shitake to jedne z najbardziej popularnych grzybów w Azji. Cenione za piękny zapach i unikalny smak. Swą nazwę zawdzięczają faktowi, że rosną na dębach i drzewach shii. Grzyby te mają efektowne kapelusze, często z wzorem w kształcie kwiatu po środku. Idealnie smakują w daniach makaronowych, zapiekanych, a dorzucone do kanapki ? fantastycznie urozmaicają ich smak. Grzyby shitake cenione są nie tylko za swój smak ale także prozdrowotne właściwości. Mają udowodnione działanie przeciwnowotworowe, wzmacniające układ odpornościowy, stanowią doskonałe źródło błonnika i witamin z grupy B. Grzyb suszony shiitake to 100% grzybów shiitake w całości, bez zbędnych dodatków, sama natura.
Grzyby shiitake (Lentinus edodes (Berk.) Singer)
Wartość odżywcza w 100g/ml produktu: Wartość energetyczna 1050 kJ / 248 kcal Tłuszcz 0,50 g KTN 0 g Węglowodany 54 g W tym cukry 0 g Białko 3 g Błonnik 7,8 g Sól 0,01 g
Grzyby Shitake to jedne z najbardziej popularnych grzybów w Azji. Cenione za piękny zapach i unikalny smak. Swą nazwę zawdzięczają faktowi, że rosną na dębach i drzewach shii. Grzyby te mają efektowne kapelusze, często z wzorem w kształcie kwiatu po środku. Idealnie smakują w daniach makaronowych
Niegdyś kojarzona z kuchnią regionalną, dziś staje się coraz popularniejsza, głównie dzięki ...
Pasta Tom Yum to kompozycja starannie dobranych składników będąca doskonałą bazą do ...
A może by tak coś wkręcić? Przyda się mata bambusowa! Dzięki niej sprawnie i bez problemu ...
Miso – tradycyjna japońska zupa samurajów. O esencjonalnym smaku i charakterystycznym ...
Pieprz biały posiada łagodniejszy smak i intensywniejszy zapach od pieprzu czarnego. Biały ...
Pikantna pasta w koreańskim stylu to szybki sposób na przygotowanie domowego kimchi oraz ...
Mleko kokosowe jest lekko słodkie, intensywnie pachnące kokosem, charakteryzuje się delikatną ...
Słodko ostra mieszanka przypraw klasycznie używana jest do doprawiania fasoli i mielonego ...
Ryż do sushi to wręcz ikona kuchni japońskiej. Bo przecież w sushi najważniejszy jest ryż! ...
Olej o łagodnym, lekko orzechowym smaku i intensywnym aromacie. Specjalnie dobrana receptura ...
Jego czarna odmiana niezwykle bogata jest w białko, w tym aminokwas cysteinę o właściwościach ...
Znakomity sos z tajskich papryczek chili i czosnku. Posiada słodki smak przełamany ostrością ...
Biały sezam jest składnikiem wielu wyrobów cukierniczych. Element m.in. chałw, nugatów oraz ...
Mirin to płynna, słodka przyprawa używana w japońskiej kuchni. Stanowi składnik azjatyckich ...