

Wiórki kokosowe marki Bakalland to tak naprawdę suszony i starty miąższ kokosa. Proces produkcji rozłożony jest na dwa główne etapy. Pierwszym z nich jest suszenie kokosa, a drugim ścieranie go i rozdrabnia miąższ. Jest to ceniony przysmak, zwłaszcza przez osoby, które uwielbiają desery. To dzięki chrupkości wiórków kokosowych oraz ich aromatowi i smakowi stanowią doskonały dodatek do ciast, lodów, ciasteczek. Najpopularniejsze wypieki z użyciem tego produktu to tort kokosowy, ciasto rafaello, beza kokosowa oraz sernik. Wiórki kokosowe to również doskonały produkt do wszelkiego rodzaju owsianek, a także dodatek do zdrowych koktajli na bazie owoców i warzyw. Wiórki kokosowe są źródłem błonnika, który jest bardzo potrzebny do prawidłowego działania organizmu. Jednak ten produkt wykorzystywany jest również w daniach wytrawnych. Z jego wyjątkowego smaku dużo czerpie kuchnia azjatycka, tworząc takie dania jak warzywa z dodatkiem kokosa, kurczak z orzechami, zupa curry. Z wiórków kokosowych możesz przygotować również domowe mleko kokosowe.
Wiórki kokosowe
Wartość odżywcza produktu/ Nutrition values of the product Na/ Per 100 g Na porcję/ Per serving 25 g %RWS* w porcji/ RI* per serving 25 g
Wartość energetyczna/ Energy 2703 kJ/ 657 kcal 676 kJ/ 164 kcal 8%
Tłuszcz/ Fat 63,0 15,8 23% w tym kwasy tłuszczowe nasycone/ of which saturates 53,0 13,3 66%
Węglowodany/ Carbohydrate 5,9 1,5 1% w tym cukry/ of which sugars 5,9 1,5 2%
Błonnik/ Fibre 21,0 5,3
Białko/ Protein 5,6 1,4 3% Sól/ Salt 0,07 0,02 0% * RWS – dzienne referencyjne wartości spożycia witamin i składników mineralnych (dla osób dorosłych)
Alergeny: Wykluczona grupa użytkowników: osoby z nietolerancją na gluten, orzeszki ziemne, orzechy, mleko, soję oraz sezam.
Migdały zostały okrzyknięte Królem Orzechów, gdyż stanowią ich najszlachetniejszą odmianę. ...
Świeże czy prażone na suchej patelni pestki dyni smakują wyśmienicie. Możesz wsypać je do ...
Są niezwykle popularne wśród entuzjastów zdrowej żywności ze względu na z ich drogocenne ...
Owoce morwy białej w swoim składzie zawierają duże ilości antocyjanów. Są to związki o ...
Migdały zostały okrzyknięte Królami Orzechów, gdyż stanowią ich najszlachetniejszą odmianę. ...
Zwane zielonymi migdałami zawierają całą paletę cennych składników mineralnych. Jako jedyne ...
Charakteryzują się niezwykle kremową konsystencją, dlatego też preferowane są w kuchni, ...
Jeśli orzeszki piniowe kojarzą Ci się z włoską kuchnią to słusznie. Są one jednym ze ...
Liofilizowane owoce i warzywa FRUPP to naturalny produkt, który nie zawiera jakichkolwiek ...