Karkówka Z Dzika Bez Kości Produkt na wagę - Biurkom-Flampol

Indeks: 1204-00

58,85 zł

(53,50 zł kg)

Brutto
Waga
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

Niektóre nasze produkty są dostępne wyłącznie z dostawą DeliGro. Wprowadź swój kod pocztowy, aby sprawdzić dostępność produktów z dostawą dla Twojej lokalizacji.

Sprawdź dostępność produktu w dostawie, dla Twojego kodu pocztowego

MIĘSO z DZIKA - to jedno z najpopularniejszych odmian dziczyzny. Jest ono soczyste, delikatne o zwartych włóknach, bardzo aromatyczne i posiada ciemnoczerwoną barwę. W przeciwieństwie do wieprzowiny hodowlanej posiada znacznie mniejszy udział tkanki tłuszczowej i jest bardziej jędrne i soczyste, a jego aromat wyraźnie się odróżnia. Mięso z dzika jest o wiele zdrowsze od wieprzowiny co jest przekładnią naturalnego sposobu odżywiania z minimalną ilością szkodliwych substancji. Smak dziczego mięsa jest bardzo charakterystyczny i intensywny. Sprawia to przede wszystkim dieta tych zwierząt, które żywią się leśnymi owocami, orzechami, żołędziami, korzeniami i grzybami. Aromaty tych leśnych przysmaków przenikają do mięsa, nadając mu charakterystyczną ostrość. Rocznie statystyczny Polak zjadał zaledwie od 0,05 do 0,15 kg tego mięsa. Dziczyzna jest lekkostrawna, niskokaloryczna i bogata w niezbędne mikro- i makroelementy. Z powodzeniem może być jedzone przez alergików, cukrzyków i osoby z insulinoopornością. Surowa dziczyzna w 100 g mięsa zawiera zaledwie 1,6 g tłuszczu, 22,2 g białka, 103 kcal, 33 mg żelaza i 50 mg cholesterolu. Dla porównania – 100 g surowej wołowiny zawiera 12,9 g tłuszczu, 20,4 g białka, 198 kcal, 1,7 mg żelaza i 48 mg cholesterolu Surowe mięso z kurczaka, które powszechnie uznawane jest za “chude” i stosowane w zdrowych dietach, zawiera 2,1 g tłuszczu, 22,3 g białka, 108 kcal, 0,7 mg żelaza i 90 mg cholesterolu. Dziczyznę, przez wzgląd na wartości odżywcze, powinny włączyć do diety osoby dbające o linię i odchudzające się. Dziczyzna nadaje się dla dzieci już od początku rozszerzania diety (po 6msc życia) i zalecana jest dla osób w podeszłym wieku. Dziczyzna bogata jest w łatwoprzyswajalne żelazo, witaminy (głównie z grupy B), białko z dużą zawartością aminokwasów egzogennych, wapń, fosfor i magnez, a do tego ma niską zawartość tłuszczu i cholesterolu, i jest mięsem bardzo chudym, nie powoduje alergii pokarmowych i jest delikatna dla żołądka.

Skład

Karkówka z dzika bez kości .

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza 100 g produktu: : Wartość energetyczna (kcal) 120 Tłuszcz 2,4 g Kwasy tłuszczowe nasycone 1 g Cholesterol 85 mg Sód 51 mg Potas 318 mg Węglowodany 0 g Błonnik 0 g Cukry 0 g Białko 23 g

1204-1.1

Dane produktu

Waga/objętość
1,1 kg

9 innych produktów w tej samej kategorii: