

Indeks: 5908219994552
(388,00 zł kg)
Ich ogromne znaczenie dostrzeżono w kuchni azjatyckiej, szczególnie japońskiej. Listki nori House of Asia zawierają w swoim składzie niezwykłe bogactwo minerałów i substancji odżywczych. Dzięki nim skutecznie obniżają poziom cholesterolu oraz wysokie ciśnienie, jak również wpływają odżywczo na st
Ich ogromne znaczenie dostrzeżono w kuchni azjatyckiej, szczególnie japońskiej. Listki nori House of Asia zawierają w swoim składzie niezwykłe bogactwo minerałów i substancji odżywczych. Dzięki nim skutecznie obniżają poziom cholesterolu oraz wysokie ciśnienie, jak również wpływają odżywczo na stan skóry i włosów. Oprócz niezapomnianych walorów smakowych i odżywczych, ich intensywny, ciemnozielony kolor w zestawieniu z bielą ryżu oraz z innymi kolorami pozostałych składników dają fantastyczny efekt, tworząc znakomitą dekorację dania! Prócz owiniętych w nori sushi, najczęściej używa się go do japońskich kanapek z ryżu. Spory kawałek arkusza dodawany jest również do niektórych rodzajów zup, zaś pokruszone nori używane jest jak suszone zioła, posypuje się nim potrawy, szczególnie ryż, makarony i potrawy z jajek.
Suszone algi morskie Porphyra yezoensis.
Wartość odżywcza w 100g/ml produktu: Wartość energetyczna 787 kJ / 188 kcal Tłuszcz 3,7 g KTN 0,6 g Węglowodany 44,3 g W tym cukry 1,8 g Białko 41,4 g Błonnik 0 g Sól 1,3 g
Ich ogromne znaczenie dostrzeżono w kuchni azjatyckiej, szczególnie japońskiej. Listki nori House of Asia zawierają w swoim składzie niezwykłe bogactwo minerałów i substancji odżywczych. Dzięki nim skutecznie obniżają poziom cholesterolu oraz wysokie ciśnienie, jak również wpływają odżywczo na st
Sezam jest wspaniałym dodatekiem do wielu potraw.
Sezam.
...Miso – tradycyjna japońska zupa samurajów. O esencjonalnym smaku i charakterystycznym ...
Polecana do: pieczonych warzyw z patelni, ryb, ryżu i kurczaka w sosie słodko-kwaśnym. ...
Pikantny sos z delikatnym, słodkim akcentem. Przywodzi na myśl smak kimchi, czyli obowiązkowy ...
Poznaj sos powstały w oparciu o tradycyjną chińską recepturę. Przyprawa, którą każdy powinien ...
Ramen wprowadzony do kuchni japońskiej przez Chińczyków ponad 100 lat temu, stał się szybko ...
Poznaj sos powstały w oparciu o tradycyjną chińską recepturę. Przyprawa, którą każdy powinien ...
Soczewica jak inne rośliny strączkowe posiada paletę drogocennych właściwości odżywczych. ...
Przez wielbicieli ostrych potraw ceniona jest za swoją ...
Lubisz makaron ryżowy? Czas na 5mm! Makaron z ryżu to nie tylko cienkie nitki. Wypróbuj ...
Pasta Tom Kha to kompozycja starannie dobranych składników będąca doskonałą bazą do ...
Lekki, naturalnie bezglutenowy makaron ryżowy ma prosty, czysty skład bez zbędnych dodatków i ...
Grzyby Shitake to jedne z najbardziej popularnych grzybów w Azji. Cenione za piękny zapach i ...
Ich ogromne znaczenie dostrzeżono w kuchni azjatyckiej, szczególnie japońskiej. Listki nori ...
W przerwach pomiędzy kawałkami sushi – imbir. Imbir pochodzi z Azji, gdzie od stuleci ceniony ...