

Indeks: 5907569005437
(21,00 zł kg)
Tapioka to skrobia pozyskiwana z bulwy manioku. Pochodzi z Ameryki Południowej, gdzie od dawna ceniona jest za swoje odżywcze i lekkostrawne właściwości. Charakteryzuje się neutralnym smakiem, jest bezzapachowa, dlatego doskonale nadaje się do dań słodkich i słonych. Tapioka znalazła liczne zasto
Tapioka to skrobia pozyskiwana z bulwy manioku. Pochodzi z Ameryki Południowej, gdzie od dawna ceniona jest za swoje odżywcze i lekkostrawne właściwości. Charakteryzuje się neutralnym smakiem, jest bezzapachowa, dlatego doskonale nadaje się do dań słodkich i słonych. Tapioka znalazła liczne zastosowanie w kuchni, jako zagęstnik do zup i sosów, jako składnik deserów, budyniów, puddingów, naleśników. Po ugotowaniu kulki skrobi pęcznieją i stają się przezroczyste. Sposób przygotowania: tapiokę wypłukać, namoczyć najlepiej w mleku ok. 20 min., następnie w tym samym płynie ugotować do miękkości na bardzo małym ogniu, stale mieszając. Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów ziemnych, innych orzechów, sezamu oraz soi.
Tapioka, woda.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1499 kJ / 358 kcal (w 100g produktu) Tłuszcz 0g W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g Węglowodany 89g W tym cukry 3g Białko 0g Sól 0g
Tapioka to skrobia pozyskiwana z bulwy manioku. Pochodzi z Ameryki Południowej, gdzie od dawna ceniona jest za swoje odżywcze i lekkostrawne właściwości. Charakteryzuje się neutralnym smakiem, jest bezzapachowa, dlatego doskonale nadaje się do dań słodkich i słonych. Tapioka znalazła liczne zasto
Łuska babki jajowatej to naturalny błonnik, pełniący niebagatelną rolę dla przewodu ...
Liofilizowane owoce i warzywa FRUPP to naturalny produkt, który nie zawiera jakichkolwiek ...
Sezam należy do nasion roślin oleistych. Charakteryzuje się wysoką odpornością na procesy ...
Siemię lniane – tajna broń wielu kobiet. Niepozorne, brązowe lub złociste nasiona lnu ...
Tapioka to skrobia pozyskiwana z bulwy manioku. Pochodzi z Ameryki Południowej, gdzie od ...
Migdały zostały okrzyknięte Królem Orzechów, gdyż stanowią ich najszlachetniejszą odmianę. ...
Drzewa daktylowca to jedne z najstarszych drzew owocowych na świecie. Ich słodkie owoce ...
Orzechy laskowe na tle innych orzechów wyróżniają się ze względu na dużą zawartość witaminy ...
Śliwki kojarzą nam się głównie z poprawą trawienia – i słusznie. Jednak nie każdy wie, że są ...
Migdały to wyśmienita przekąska i wspaniały dodatek do wielu potraw.