- Obecnie brak na stanie
-
Kategorie
add remove
- Strefa zdrowia add remove
- Kuchnie świata add remove
- Mrożonki add remove
- Artykuły sypkie add remove
- Przyprawy add remove
- Napoje add remove
- Produkty świeże add remove
- Przetwory add remove
- Chemia i kosmetyki
- Pieczywo i ciasto add remove
- Ciasta i desery add remove
- Szybkie dania add remove
-
Produkty świeże
addremove
- Dziczyzna
- Garmażerkaaddremove
- Jajka
- Mięso
- Nabiaładdremove
- Owoce świeże
- Pieczywoaddremove
- Ryby świeże
- Sery
- Warzywa świeże
- Wędliny i kiełbasyaddremove
- Inne
- Ciasto
- Produkty roślinneaddremove
- Napoje
- Boże Narodzenie
- Blog
- O nas
Makaron (Semolinowy - Pasta Di Gragnano) Rigatoni Bio 500 g - Alce Nero
Indeks: 8009004809666
(39,40 zł kg)
ekologiczna semolina z PSZENICY durum, woda.
OPIS
Makaron „Pasta di Gragnano” jest znany ze względu na tradycyjną metodę produkcji, w której stosuje się matryce z brązu. Nadają one makaronowi chropowatość, dzięki której łatwo łączy się z różnymi sosami i dodatkami kulinarnymi. Podczas etapu tłoczenia matryce z brązu przytrzymują ciasto, tak że w niektórych miejscach przylega ono do samej matrycy, dzięki czemu tworzą się mikroskopijne nierówności, w których po ugotowaniu makaronu pozostaje sos, oraz które zwiększają powierzchnię styku z kubkami smakowymi, co jest jednocześnie korzystne dla surowca, który zachowuje swój smak i typowy aromat pszenicy.
Po ugotowaniu „Pasta di Gragnano” posiada następujące cechy charakterystyczne:
— konsystencja: jędrna i elastyczna
— jednorodność ugotowania: jednakowa
— jędrność w gotowaniu: dobra i długo utrzymująca się
— kleistość: nieistniejąca lub niewyczuwalna
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na 1,5 litra wrzącej wody wsypać 100 g makaronu, gotować przez 11 minut. Po ugotowaniu makaron przepłukać pod bieżącą wodą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1508 kJ/359 kcal
Tłuszcz: 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 72 g
w tym cukry: 3,8 g
Błonnik: 2,1 g
Białko: 13 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, gorczycę
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Makaron Ryżowy Jaśminowy Czarny 250 g - House...
Naturalnie bezglutenowy makaron na bazie dwóch ryżów jaśminowych – białego i czarnego. Poza ...
- Dodaj do koszyka
- Szybki podgląd
Makaron Kolanko Duże 400 g - Sulma
Makaron kolanko duże idealne do dań.
Skład
Mąka pszenna (zawieran gluten), ...
- Dodaj do koszyka
- Szybki podgląd
Makaron Vermicelli Szklisty 100 g - House of Asia
Cienki makaron wytwarzany z ziemniaków i zielonego groszku. Po namoczeniu staje się sprężysty ...
Makaron Bucatini N°15 (Spaghetti) 500 g - De Cecco
Włoski makaron najwyższej jakości, produkowany z najwyższej jakości pszenicy durum, ...
Makaron Niteczka Walcowana 500 g - Czaniecki
Makaron niteczki z dodatkiem kurkumy.
Skład
Kasza pszenna makaronowa, semolina ...
Makaron Świderki - Eliche 400 g - Lubella
Makaron świderki. Produkt może zawierać soję.
Skład
Mąka makaronowa ...
- Dodaj do koszyka
- Szybki podgląd
Makaron Ryżowy 10 Mm 200 g - House of Asia
Makaron ryżowy to podstawa kuchni tajskiej Czas na 10mm! Makaron z ryżu to nie tylko cienkie ...
Makaron Nitki Cięte - Filini 400 g - Lubella
Makaron nitki cięte. Produkt może zawierać soję.
Skład
Mąka makaronowa ...
Makaron (Semolinowy Z Suszonymi Warzywami) Dla...
Makaron pszenny 5-smakowy. Produkt może zawierać jaja, mleko, orzechy, seler, gorczycę i ...
Makaron Świderki Niskobiałkowy Pku 250G - Balviten
Makaron świderki niskobiałkowy PKU 250g.
Skład
Skrobia kukurydziana, skrobia ...
- Dodaj do koszyka
- Szybki podgląd