

Indeks: 5903076422217
(119,00 zł kg)
Ketmia szczawiowa, hibiskus biały to polskie nazwy tropikalnego gatunku Hibiscus sabdariffa. To roślina egzotyczna, wyróżniająca się wyglądem dzwonkowatych, biało-karmazynowych kwiatów, czerwonych kielichów i liści o sercowatym kształcie. W skład gatunku wchodzą odmiany o różnobarwnych kwiatach,
Ketmia szczawiowa, hibiskus biały to polskie nazwy tropikalnego gatunku Hibiscus sabdariffa. To roślina egzotyczna, wyróżniająca się wyglądem dzwonkowatych, biało-karmazynowych kwiatów, czerwonych kielichów i liści o sercowatym kształcie. W skład gatunku wchodzą odmiany o różnobarwnych kwiatach, uprawiane w celu pozyskiwania części nadziemnych rośliny lub w celach dekoracyjnych. Kwiaty i owoce hibiskusa są wykorzystywane kulinarnie, a łodygi są surowcem w przemyśle włókienniczym – służą do wyrobu lin, sznurków i materiałów przypominających płótno. Suszone kwiaty hibiskusa i woda są podstawą herbacianego napoju, podawanego na ciepło i zimno. Napój ten jest bardzo ceniony w tropikach, zwłaszcza w kuchni sudańskiej, ponieważ przypisuje mu się działanie chłodzące. Stosowanie hibiscus tea w gorącym Sudanie sięga aż 6000 lat. Wodny wyciąg z rośliny jest składnikiem rozmaitych potraw kulinarnych, w tym zup, gulaszów, deserów i sosów. Dodaje potrawom cierpkiego, ożywiającego smaku i wzbogaca je o związki takie jak antocyjany i polifenole. Wyniki badań nad ketmią wykazują również potencjał rośliny w zakresie utrzymania optymalnych wartości ciśnienia krwi. Najwyższa jakość! Kraj pochodzenia: Nigeria. Zalecany sposób użycia: Hibiskus biały – herbata: Kilka kwiatów hibiskusa zalać szklanką wrzącej wody, przykryć i parzyć 10-15 minut, po czym przecedzić. Dodać cukier lub miód wedle uznania. Przeciwwskazania: Nie stosować w ciąży i podczas karmienia piersią. Odstawić w przypadku wystąpienia nadwrażliwości bądź reakcji alergicznej.
Hibiskus biały – kwiat cały (Hibiscus sabdariffa) 100%
Ketmia szczawiowa, hibiskus biały to polskie nazwy tropikalnego gatunku Hibiscus sabdariffa. To roślina egzotyczna, wyróżniająca się wyglądem dzwonkowatych, biało-karmazynowych kwiatów, czerwonych kielichów i liści o sercowatym kształcie. W skład gatunku wchodzą odmiany o różnobarwnych kwiatach,
Zmieszane ze sobą herbaty czarne dają intensywne aromaty i tworzą jedną pyszną ...
W przypadku tej mieszanki mistrzowie herbaty łączą herbaty z Afryki Wschodniej i Indii. ...
Pięć torebek herbaty z każdego smaku zielonej herbaty, co daje doskonały wybór naparów do ...
Smak, który kochasz jest teraz w torebkach pochodzenia ...
Suplement diety, herbatka ziołowa Czystek jest źródłem naturalnych przeciwutleniaczy, które ...
Trawa cytrynowa (Cymbopogon citratus) – znana także jako palczatka cytrynowa, to wysoka, ...
Melisa działa odprężająco i kojąco na system nerwowy, pozwala utrzymać stan relaksacyjny ...
Wyjątkowa czerwona herbata Pu-Erh o smaku grejpfrutowym swój niepowtarzalny charakter ...
Mięta – posiada znakomite właściwości dobroczynne, stanowi bogate źródło naturalnych ...
Herbata owocowa aromatyzowana z żurawiną.
Kwiat hibiskusa, owoc jabłka, ...
Herbata czarna aromatyzowana o smaku owoców tropikalnych.
Herbata ...
Herbata zielona z grejpfrutem.
Herbata zielona 92,2%, trawa cytrynowa, ...